Breaking News

ARGUMENT. Sau de ce există zguduireaadventismului.ro

Argument 2

(27 ianuarie 2016)

 

 


Related Articles

Vocea lui Dumnezeu?

Atunci când Dumnezeu a organizat biserica rămășiței, El a dorit ca frații de la Conferința Generală să reflecte pe deplin

Omul din Romani 7

Omul din Romani 7 Să revizuim versetele în discuție: „Știm, în adevăr, că Legea este duhovnicească; dar eu sunt pământesc,

Doctrina lui Augustin simplificată

Întâlnirea cu teologia nu este întotdeauna ușoară pentru toată lumea. Dar aceasta nu este din cauza lui Dumnezeu, ci a

 • Cautatorul adevarului

  1. Cineva ar dori sa stie MAI EXACT paragraful/paragrafele din cartea ”Intrebari din Doctrina” de fr. Kidder, unde e prezenta erezia. 🙂 Pentru ca unii nu cred ca sunt si influente straine, in cartile asteptatorilor, etc..

  2. Cum vedeti problema cautatorilor de greseli, care e condamnata de EW? Eu stiu ca e f. important sa avertizam pe fratii nostri. Dar parerea mea e ca atunci cand vrem sa mustram un frate ca a gresit, aplicam Matei 18. Insa e bine de spus si in biserica,.cate o avertizare, sau de indemnat sa indepartam filmele, muzica rea etc, dar acestea spuse cand nu sunt oameni din lume in biserica. Pentru ca ei auzind aceste defecte ale bisericii pot fi descurajati, si asa putem fi o piatra de poticnire. Si stiti ce zice Biblia despre pietrele de poticnire. De aceea postand toate defectele bisericii pe internet, pot fi o piatra de poticnire pentru multi care cauta adevarul. Mai ales pentru copii nostri. In Marturii vol 5, pag.281: ”Dar unii au fost gata sa se angajeze in actiuni de judecare a bisericii…” Cum vedeti aici?

  3. Cu tot respectul, as vrea sa ma lamuriti un lucru. Motivul? Pur si simplu nu mai stiu ce sa cred, si caut lamuriri…numai ca fiecare tabara sustine cu argumente solide si biblice viziunea lor.
  Cum vedeti faptul ca se vorbesc de rau de ex. pastorii? Daca eu sunt cu toti ceilalti la un seminar sustinut de dvs, si ascultam la un moment dat cum direct sau indirect se arunca cu noroi in pastori, si se arata greselile lor si ale celor de la institut, cu ce ma hraneste pe mine spiritual personal? Eu nu sunt pastor, si nici nu ma duc la institutul teologic, asa ca, cum ma ajuta pe mine? Eu cred ca soliile trebuie spuse concret ca sa ajute grupa de oameni careia i se adreseaza. Nu putem spune membrilor la o predica (dau un exemplu), despre defectele indigenilor, despre cat de necredinciosi unii eschimosi, despre defectele pastorilor, ale presedintilor, ale colportorilor, pentru ca mie nu-mi folosesc la nimic, eu neregasindu-ma in nicio astfel de categorie! Ca si cum i-ai spune copilului despre defectele primarului, in loc sa-l avertizezi pe copil de propriile defecte. Nu este aceasta oare vorbire de rau etc? In Psalmi 15 spune: ”si nu arunca ocara asupra aproapelui sau.”. E una ca in biserica eu vin si spun: ”fratilor ar trebui sa avem mai multa grija in alegerea distractiilor”. Aici nu e critica, pentru ca ma includ si eu in mustrare, si nu vizez pe cineva anume. Dar daca spun in biserica ”pastorii fac cutare si cutare.” si ”asa se intampla la institute” etc. Aici e critica pentru ca eu nu ma pot include, si vizez o anumita categorie de oameni. Nu e la modul general. Si in plus, cati pastori vor fi prezenti ca sa auda, in mica comunitate unde spun aceasta? Chiar daca e unul, 2, noi trebuie sa vorbim majoritatii, pentru ca ceilalti membri s-ar plictisi, si ar pleca, pentru ca solia nu e pt ei. Si apoi daca vor fi prezenti si oameni din lume, ce imresie vom face despre biserica care pazeste poruncile si credinta lui Isus?
  PS: multi au plecat din biserica datorita criticilor si acestui spirit!! Eu spun pentru ca am un prieten care va iesi in curand din biserica si aceste lucruri iau dat avant, atat incat sa alunece si sa spuna lucruri grave despre biserica. E groaznic de descurajat. Pe multi oameni ii doboara negativismul si cautarea de greseli. La asta se refera poate, unii care spun ca altii distrug tineri prin critica lor….probabil…..

  4. Intr-un interviu postat pe site, am vazut ca e important sa tinem deschise canalele de comunicare cu oficialitatile si organizatia bisericii. Daca e asa, atunci de ce, se insista pe individualism? (care e condamnat de EW, ea are un capitol sau in orice caz un text luuung, in care condamna individualismul si despartirea de organizatie.)
  In plus, in cartea ”Evenimentele ultimelor zile” de EW, la inceputul cartii vorbeste extraordinar despre organizatie etc! Ca ea va fi intotdeauna esentiala. Cum vedeti acestea?

  • 1. Vă rog să îmi dați mai multe detalii. Nu înțeleg întrebarea.

   2. Căutarea greșelilor la oameni este o faptă care aparține vrăjmașului lui Dumnezeu. Matei 18 se aplică în cazul unor greșeli între frați, iar 1 Timotei 5:20 se aplică în cazul unor greșeli publice. Citiți și Mărturii, vol. 2, paginile 15-16. Sunt mai multe categorii de oameni în afara bisericii, cei care gândesc lucrurile știu foarte bine ce se întâmplă. Activitatea ZA nu este aceea de a posta toate defectele, ci de a prezenta unele aspecte teologice, făcute deja publice de oameni acreditați ai bisericii și care sunt o distorsionare a Bibliei și a Spiritului Profetic. De vreme ce lucrări ca revistele Ministry, Adventist Review, Curierul și Semnele Timpului, publică deschis lucruri care contrazic mesajul pe care noi l-am primit, a recunoaște public și a repara aceasta nu este nicio greșeală. Desigur, cei vizați de aceasta, se vor simți arătați cu degetul și vor încerca să se apere folosind pasaje din Biblie și Spiritul Profetic aplicate incorect. Dacă neadevărul este prezentat de unii dintre noi, fără rușine pe internet, a expune eroarea lor și a arăta adevărul, nu este o greșeală ci un lucru necesar. Repet, dacă cineva vede altfel este doar pentru că este vizat direct de aceasta sau e fidel unui sistem de autoritate omenesc și nu soliei advente.

   3. Eroarea trebuie expusă pentru ca oile să nu aibă de suferit. Critica făcută cu firea pământească nu este de la Domnul, recunoașterea greșelilor și arătarea păcatelor poporului este o necesitate.

   4. În ce privește ZA canalele au fost deschise întotdeauna și vor rămâne așa. Oricine dorește poate avea o discuție înregistrată audio/video ptr ca oricine să poată vedea transparența.

   5. Organizația este esențială, dar să nu confudam afacerile și teoriile oamenilor cu planul lui Dumnezeu.

   • O persoana

    Va multumesc foarte frumos pentru ca v-ati luat timp sa-mi raspundeti. Sincer, nu mai stiu ce sa cred…Pe deoparte, imi place sa aud lucruri de trezire si imi plac si taberele de la Hagota pt. ca sunt spirituale nu ca alte asa-zise tabere…:( Dar pe de alta parte, mai sunt unele sfaturi de-ale fratilor si citate de EW care contrazic unele lucruri de-ale dvs….acum…nu stiu care e linia de mijloc..

    1. La intrebarea 1, se zice ca acea carte (”Intrebari din Doctrina” de fr. Kidder,) contine anumite erezii. Este adevarat?
    2. Aveti dreptate cu 1 Timotei 5:20, insa eu cred ca acolo nu se includ si cei din afara. Ci doar cei din biserica. Ce parere aveti? Pentru ca daca s-ar include si cei din afara atunci s-ar contrazice acest verset cu citatul din EW (Marturii) care zice ca nu e bine sa dam pe fata defectele pastorilor de ex (si ale organizatiei) si sa le evidentiem prea mult pt. ca va fi o pricina de poticnire pt multi. Daca nu asa ar sta lucrurile de ce zice in Biblie intr-un fel si EW altfel? Nu trebuie sa fie o armonie, unitate intre citate?
    Am sa citesc si in Marturii vol2, unde mi-ati zis.
    Da, unii oameni ai bisericii poate ca au facut deja publice unele defecte, dar marea majoritate a lumii nu stiu inca de asta. Ma uit la colegii, prietenii mei, si cei mai multi cand aud de religia mea, nu fac remarci negative.
    Si cand trebuie sa prezint in adunare o prelegere ceva, si in ea, aleg sa spun si cateva mustrari pt. comunitate, dar ma simt asa penibil ca sunt si musafiri din lume in sala, si trebuie sa citesc acele lucruri negative despre biserica…
    Poate ca unii stiu deja ce se intampla, dar nu stiu daca e bine sa le mai evidentiez acelor persoane, defectele acelea. Pentru ca, stiti cum e, eu stiu ca bunica mea a murit, dar cand cineva tot imi repeta asta, ma intristeaza si ma descurajeaza si mai tare.
    Eu am un prieten care a ales sa paraseasca biserica din cauza ca are atatea defecte. A zis, ca daca stia la inceput cate lucruri sunt in biserica ramanea la catolici ca e mai bine.
    Eu as vrea din tot sufletul sa fiu fidela doar Cuvantului lui Dumnezeu. De aceea vreau sa am o atitudine echilibrata, si o minte deschisa ca sa aflu adevarul, nu e vorba de fidelitate unui sistem etc.

    3. E bine ca mentineti canalele de comunicare deschise. dar de ce nu accepta conferinta oameni ca voi? Adica, argumente vad ca sunt, si stiu ca sunt din Cuvant si EW, si atunci de ce sa nu fie deacord conducatorii? Doar vad si ei alb pe nergu…daca e adevar.
    Este altceva la mijloc? Sau de ce?

    4. Daca organizatia este esentiala, dar este corupta in mare parte, nu e bine sa stam alaturi de ea, sa o sustinem, sa o sfatuim, sa plangem si sa ne rugam pt ea? Credeti ca aici se poate aplica sfatul ”despartiti-va de ei”? Poate nu oficial, dar asa…..

    • În ce privește faptul că sunteți în cumpănă cu privire la modul în care trebuie să înțelegeți unele lucruri vă înțeleg foarte bine. Și eu am fost șocat să descopăr că realitatea este tristă, dar dincolo de asta este important să știm că Domnul Isus este prezentat în Apocalipsa ca umblând în mijlocul bisericii Sale. Modul în care vă identificați cu solia pe care noi ca adventiști trebuie să o ducem, vă va ajuta să vedeți cu mai multă claritate dilema pe care o aveți în ce privește Hagota sau ZA.

     1. Cartea Questions on Doctrine (Întrebări despre doctrină) nu a fost scrisă de Kidder, ci de trei oameni de frunte de la Conferința Generală. Informații despre ce s-a întâmplat atunci cu biserica puteți afla citind cartea La răscruce de drumuri (http://www.zguduireaadventismului.ro/wp-content/uploads/resurse/LRD.pdf) sau urmarind videoul acesta: http://www.zguduireaadventismului.ro/nouateologie/semnificatia-cartii-questions-on-doctrine-herbert-e-douglass/
     Despre erorile care se gasesc in QOD cititi cele 6 scrisori scrise catre biserica de catre unul din cei mai buni teologi pe care i-a avut biserica in timpul crizei QOD: http://primestecuvantul.ro/wp-content/uploads/2011/01/Scrisori.pdf

     Despre Kidder am spus că a fost implicat în formare spirituală și discipline spirituale (duse la maximul potențialului pun omul în dialog cu demonii). Urmariti acest video de la minutul 21:40 – http://evangheliavesnica.ro/2015/09/11/ecumenismul-ii-semina-verbi-2/

     Deși lucrează diferit sub administrația Wilson, Kidder încă are la bibliografia cursului pe care l-a ținut și la Cernica, autori mistici – https://www.andrews.edu/sem/inministry/uploads/2012coursesyllabi/summercourses/dsre541_biblical_foundations_of_spirituality-andrews-sum_12_kidder.pdf

     2. Este bine ca problemele sa nu fie cunoascute in afara, dar daca problemele persista si nu exista pocainta ele vor fi cunoscute. Ganditi-va la poporul Israel. Cititi Ieremia si Isaia (ma refer la faptul ca spuneati ca va e greu sa aduceti mustari cand sunt musafirir), cuvintele de acolo cu referire la preoti si popor trebuiau sa ramana intre ei? Nu trebuie citite ca vorbim de rau poporul Israel, urmasi lui Avraam? Marturiile lui E White nu sunt disponibile pe net ca sa le poata citi oricine? Problema este ca cei care au facut biserica de ras promovand o noua teologie si fapte de coruptie si imorale, nu doresc ca fratietatea sa afle despre asta. De aceea aduc in discutie niste citate pe care le scot dintr-un context si le aplica in altul. Din nefericire, bunul nume al bisericii a fost patat de catre ei, iar cei care inteleg aceasta trebuie sa recunoasca si sa repare ce mai poate fi reparat. Desi sunt convins ca este biblic sa recunoscti public, greselile publice, din experienta mea de 9 ani in organizatie pot spune ca e mai bine ca poporul sa stie ce se intampla intre noi (ma refer la ce e deja public intr-un sens sau altul), altfel ar fi mai rau pentru el.

     3. Din pacate, cu foarte mici exceptii, conducerea bisericii promoveaza noua teologie. Ce spune aceasta? Ca vom pacatui pana vine Isus, ca pacatul nu poate fi biruit, se promoveaza o atitudine imorala, solia celor trei ingeri este distorsionata, etc. Din aceasta cauza cei care prezinta aceste lucruri sunt indepartati, desi se apeleaza la alte motive pentru a justifica atitudinea. Sunt multe la mijloc, dar nu le pot prezenta public.

     4. Este bine să stăm lângă organizație, dar problema este că ea nu stă lângă proiecte ca Hagota și ZA. Conducerea bisericii este în rugăciunile noastre. De asemenea au fost solicitați să colaboreze. Unii nu au răspuns deloc, iar alții au răspuns negativ. Despărțirea de ei se face indirect prin solia pe care o are fiecare. Vă dau un exemplu: eu care cred că păcatul poate fi biruit, pot ține o evanghelizare cu cineva care spune că nu? Eu ca (fost) director Sola Scriptura pot ține în librării cărți care promovează acest concept sau învață forme speciale de spiritism? Solia adevărului prezent va aduce unitatea în Duh și Adevăr, dar și zguduirea – citiți mărturia care începe la pagina 180 din Mărturii, vol. 1. Pasajul amintit e la pagina 181.

     • O persoana

      1. Cred ca am inteles gresit ca a fost scrisa de Kidder.
      Cred ca referitor la greseala respectiva de a introduce in biserica o carte cu erezii, scrisa de catre cativa conducatori, EW vorbeste foarte clar. Si mi-a venit in minte citatul urmator cand am citit despre cartea aceea:
      „Adesea am fost instruită de Domnul că judecata nici unui om nu ar trebui supusă judecăţii altuia. Niciodată mintea unui om sau minţile câtorva oameni nu ar trebui privite ca având suficientă înţelepciune şi putere să controleze lucrarea sau să spună ce planuri să fie urmate. Dar, atunci când, într-o Conferinţă Generală, se exercită judecata fraţilor adunaţi din toate părţile câmpului, nu trebuie să se menţină în mod încăpăţânat independenţa şi judecata personală, ci ele trebuie supuse. Nici un lucrător nu ar trebui să considere că este o virtute menţinerea persistentă a poziţiei lui de independenţă în contradicţie cu decizia organizaţiei generale. (foarte interesant)
      Uneori, când un MIC GRUP de oameni cărora li se încredinţează răspunderea generală a lucrării, încearcă să pună în aplicaţie planuri neînţelepte şi să îngrădească lucrarea lui Dumnezeu, am spus că nu mai pot considera glasul Conferinţei Generale, reprezentate de aceşti CATIVA oameni, ca fiind glasul lui Dumnezeu. Dar aceasta NU INSEAMNA că deciziile unei Conferinţe
      Generale formate din reprezentanţi numiţi corect DIN TOATE PARTILE CAMPULUI, nu ar trebui respectate. DUMNEZEU A HOTARAT ca aceşti reprezentanţi ai bisericii Sale din toate părţile pământului, când sunt adunaţi într-o Conferinţă Generală, SA AIBA AUTORITATE. Greşeala pe care unii sunt în pericol să o comită este aceea de a încredinţa minţii şi judecăţii unui SINGUR OM sau a unui MIC GRUP de oameni autoritate şi influenţă deplină, pe care Dumnezeu le-a investit în biserica Sa prin judecata şi glasul Conferinţei Generale adunate ca să plănuiască pentru prosperitatea şi înaintarea lucrării Sale… Să dăm celei mai înalte autorităţi organizate din biserică ceea ce suntem înclinaţi să dăm unui singur om sau unui mic grup de oameni.” – Testimonies, vol. 9, pag. 260, 261 engl. (cap. 32).

      Apropo de asta, am mai gasit ceva interesant:

      ”Care a fost prima instrucţiune pe care Isus i-a dat-o lui Saul din Tars după convertirea lui? Faptele Apostolilor 9:6.

      (Fapte 9:6) 6 Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te”, i-a zis Domnul, „intră în cetate, şi ţi se va spune ce trebuie să faci.”

      „Mulţi cred că sunt răspunzători numai înaintea lui Dumnezeu pentru lumina şi experienţa lor, independent de urmaşii Săi recunoscuţi de pe pământ…
      Isus respectă mijloacele pe care le-a rânduit pentru iluminarea şi salvarea oamenilor; ei îi îndrumă pe păcătoşi către biserică.” – Istoria faptelor apostolilor, pag. 122 engl. (cap.12).”

      Cat la suta credeti ca a mai ramas din influenta acelei carti in biserica noastra?
      Ce dovezi aveti cu privire la asta?

      La minutul 21:37 din acel video de pe evangheliavesnica.ro am vazut ca in cartea ”Fara stres” era un citat despre meditatii care m-a indignat la inceput, dar la urma am vazut ca zicea ca ei recomanda concentrarea asupra unui pasaj din Scripturi. Ce parere aveti?

      La minutul 23:57, este un pasaj din Discipline spirituale, care unora nu li s-ar parea suspect pentru ca aminteste de Isus Hristos. Ar zice ca nu e nimic rau sa meditam si sa ne concentram asupra Sa. Chiar daca are 10% element yoga. Aveti vreo parere diferita? Stiti vreun citat de EW despre asta?

      2. Cum este distorsionata solia celor 3 ingeri? Si celor din conducere nu li s-a prezentat aceste erori, si argumentele din Biblie si EW care sa le demaste? Cu siguranta ca oameni ca dvs ati vorbit nu de putine ori cu, conducerea, care v-a intrebat (cred) motivele pozitiei dvs. Si banuiesc ca le-ati prezentat toate argumentele biblice si erorile care sunt. Nu au inteles acele argumente?

      Poate nu puteti sustine o evanghelizare impreuna cu cel care nu crede ca pacatul paote fi biruit. Dar i-ati explicat de ce? E imposibil sa nu inteleaga! Nu are de ce sa nu inteleaga. Doar sunt citate din EW si Biblie.

     • Da, interesant, cu atât mai mult că cei care au făcut asta la început au fost chiar liderii. Iar după ce au reușit să „dea la o parte” pilonii adevărului au facut din teoriile lor o fundatie. Cand cineva indica spre pericolul de a construi pe aceasta fundatie biserica, ei spun ca acei oameni ataca adevarul si trebuie sa se supuna deciziilor lor.

      Ideea pe care o amintiti din Fapte este de asemenea foarte sugestiva. Observati ca Pavel a fost trimis la Damasc, iar Anania a fost trimis la El. Pavel nu a fost trimis la Ierusalim la Petru si Iacov. Deci biserica nu este conducerea, ci biserica este formata de oameni care stau la solia adevarului. De exemplu, nu este nimic greșit să spui că X a fost trimis de Domnul la biserică; a fost trimis la Hagota, dar prin prisma vederii corupte care asociază biserica cu liderii, acest lucru este strigător la cer.Nu cred ca aceste adevaruri mai au influență. Poporul este invatat sa priveasca la om, si nu la Hristos. As putea sa va arat cateva citate, dar ma limitez la unul singur:

      „Aceia care doresc să-L urmeze pe Domnul Hristos să pornească la lucru, chiar dacă va trebui să facă lucrul acesta peste capul pastorilor sau al președintelui. Aceia care într-o asemenea lucrare vor zice: «Te rog să mă scuzi», să fie atenți ca nu cumva să fie eliminați pentru prezent și veșnicie.” – Mărturii, vol. 5, 369.

      Punctul cel mai important in discutia aceasta si vis a vis de intrebarea ce parere am despre asta, pot spune că dacă solia adevărului prezent ar fi predicată așa cum trebuie eu aș fi încă în slujbele pe care le-am avut până acum în cadrul bisericii. Solia este cea care face biserica să existe și să aibă o misiune corectă. Teoriile despre biserică, fără adevărata solie, se vor dovedi doar un sistem omenesc care înăbușe adevărul și susține corupția oamenilor. Desigur, vor fi oameni care nu se vor compromite și vor sta pentru adevăr. Nu generalizez.

      Meditația asupra unui pasaj din Scriptură este o practică monastică care se numește lecțio divina și a fost promovată îndeosebi de catolici. Scopul final al ei este intrarea in starea de contemplatie in care auzi vocea lui Dumneze. După Vatican II, practicile mistice ale catolicilor au intrat în protestantism iar din anii 1990 și în adventism. Autorul cărții Fără stres are multe probleme în ce privește adevărul.

      Meditația promovată de Melgosa și Foster nu are nimic de-a face cu noțiunea de meditație din Biblie. Cei doi promovează misticismul demonic, dar desigur, pentru a prinde pe creștini trebuie mascat. Experiența pastorului care a văzut-o pe fecioara Maria este grăitoare.

      Solia îngerului al treilea este distorsionată prin faptul că solia îndreptățirii prin credință este falsificată, iar bisericile sunt învățate să nu mai dea importanță papalității. Desigur, sunt și învățători serioși. Până acum, niciun lider al bisericii din România cu care am vorbit, nu s-a arătat dispus să acorde interes adevărului. Știu însă că există unii care suspină pentru situația prezentă. Cu aceștia lucrez deja cu mare plăcere.

     • O persoana

      Ziceti ca liderii au dat la o parte pilonii. De aici inteleg ca toti liderii. Este adevarat?
      Biserica nu este conducere, dar are o conducere? Pentru ca daca e formata DOAR din oameni care stau la solia adevarului, si nu exista nici un fel de conducere adica de organizatie, atunci nu va ajunge nicaeri. Insasi cerul cu ingerii, este organizat.
      Desigur, nu privim la oameni, ci la Isus. Dar citatul: ” Isus respectă mijloacele pe care le-a rânduit pentru iluminarea şi salvarea oamenilor; ei îi îndrumă pe păcătoşi către biserică.” – Istoria faptelor apostolilor, pag. 122 engl. (cap.12). ne poate indemna (in acest caz) sa privim la Isus reprezentat prin poporul sau unit intr-o biserica. Nu se refera neaparat ca ii indruma doar catre conducatori sau doar catre popor, ci catre biserica, ca intreg, cu popor si conducatori cu tot. Eu asa zic. Pentru ca, conform citatului, Isus respecta mijloacele pt. salvarea oamenilor si-i indruma spre biserica, ori biserica nu e formata doar din adevar, ci mai mult din oameni.

      Da, in Marturii 5, e vorba ca pastorii etc erau lenesi si nu indeplineau cu succes misiunea incredintata pentru raspandirea Evangheliei in orase. Si daca pastorii nu organizeaza sa mergem in misiune, vom merge noi in misiune,etc. Dar daca sunt vreo 2 care nu-si fac treaba, asta nu inseamna sa dam conducerea cu totul la o parte, si sa facem noi de capul nostru…

      O alta situatie: si niste exemple practice: daca Conferinta organizeaza un concert de muzica sacra intr-o aula, si coristii nu sunt imbracati tocmai foarte decent, ce ziceti e bine sa mergem acolo? Eu as zice ca da, atata vreme cat nu e prea multa destrabalare, si atata vreme cat muzica ne inalta spiritual. Pentru ca nu o sa gasim eveniment perfect spiritual.
      Sau: stim ca in biserica nu e tocmai roz (uneori). E bine sa ne dam copii la Scoala de Sabat? Daca sunt atatea defecte in biserica cum auzim, atunci de ce sa mai venim la biserica? Stam acasa. Ce ziceti?
      Eu cred ca in acest caz, am incalca ce zice Biblia: ”nu parasiti adunarile cum au unii obicei” si EW spune ca atunci cand nu venim la biserica si la Scoala de Sabat pierdem multe binecuvantari..
      Si apoi pilda neghinei. Uitati un citat interesant: din ”Parabolele Domnului Hristos”, p.70:

      „ţarina” a spus Domnul Hristos, „este lumea”. Dar noi trebuie să înţelegem aceasta ca simbolizând Biserica lui Hristos din lume. Parabola aceasta este o descriere a Împărăţiei lui Dumnezeu şi a lucrării Sale pentru mântuirea oamenilor, iar această lucrare este adusă la îndeplinire prin Biserică. Este adevărat că Duhul Sfânt este prezent în lumea întreagă; pretutindeni El lucrează asupra inimilor oamenilor, dar în Biserică este locul unde noi trebuie să creştem, să ajungem la maturitate ca să fim gata pentru grânarul lui Dumnezeu.”

      Si inca unul tot de acolo:
      ”Slujitorii lui Hristos sunt foarte mâhniţi când văd că, în Biserică, credincioşii cei adevăraţi şi cei falşi sunt amestecaţi laolaltă. Ei doresc SA FACA CEVA PENTRU A CURATI Biserica. Ca şi slujitorii gospodarului din pildă, ei sunt GATA SA SMULGA neghina. Dar Domnul Hristos le spune: „NU … ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea. Lăsaţi-le să crească amândouă IMREUNA până la seceriş.” Ce parere aveti? De aici vedem ca trebuie sa venim la biserica si Scoala de Sabat asa cum e ea (atata vreme cat nu se fumeaza in biserica, nu se asculta rock, sau nu se danseaza si alte uraciuni etc). Chiar daca e si neghina acolo.

      Poate ca sunt carti cu defecte. Dar libraria noastra e doar o librarie. Se gasesc si carti de-ale baptistilor etc. Omul alege ce sa cumpere…

      Ce inseamna ”sa acorde interes adevarului”? Poate ca ei sunt interesati dar in felul lor. Poate ca atata pricep ei, si cat pricep fac cum trebuie. Poate ca exista si oameni siceri, care vor sa sustina adevarul, dar poate nu vor sa se ocupe prea mult cu defectele si lucrurile negative pentru ca asta ii va dobora la un moment dat. Va interveni descurajarea si negativismul va umbri experienta crestina. Si, oricum, in Biblie ni se spun mai mult lucruri pozitive decat negative si ce defecte aveau poporul Israel. Cred ca e un exemplu bun pentru noi. Poate ca in vreo 2-3 carti precum Ieremia, isaia, se vorbeste negativ despre poporul evreu, dar sa nu uitam ca acel popor azi nu mai este ales de Dumenzeu. Deci daca oamenii vor citi acolo, nu va mai fi o pricina de poticnire pt ei, pentru ca Dumnezeu nu-i mai cheama sa faca parte din poporul Israel. Dar poporul nostru de azi, este ales de Dumenzeu sa-I duca mai departe misiunea, si daca oamenii vor vedea accentul pus pe negativism, vor fi poticniti sa aleaga pe Isus si adevarul. Deci asta e diferenta. Asa zic eu.
      Si apoi, da, sunt scrierile lui EW pe net, dar nu multi le acceseaza din cei din lume. Si acum, e trist sa vin si eu in plus sa ACCENTUEZ negativismul existent deja, si sa le deschid ochii si sa le atrag atentia oamenilro asupra defectelor. Abia dupa ce ei L-au cunoscut pe Isus, si s=au prins de El, abia atunci pot sa vada si lucruri mai ”tari” pentru ca nimic nu-i va mai clatina.

     • Nu toți liderii. Dacă erau toți scriam că toți. Celelalte lucruri pe care le-ați scris se reduc la modul în care înțelege fiecare misiunea Bisericii Adventiste. Argumentez cu o singură afirmație: pastorul leneș și pastorul care sacrifică și lucrează foarte mult pentru o altă evanghelie au nevoie de același lucru – pocăința. Până când aceasta nu este prezentă, ei nu au autoritatea de a sta pentru Domnul și pentru biserică.
      Pe site sunt 2 reviste care tratează problema autorității:

      1. http://zguduireaadventismului.ro/wp-content/uploads/resurse/aprilie2015.pdf
      2. http://zguduireaadventismului.ro/wp-content/uploads/resurse/2016/apriliemai2016.pdf

      Si inca o chestie: problema nu este la organizatiile gen Hagota, ci la Conferintele, Uniunile si pastorii care nu le sprijina lucrarea. Dar pentru ca ei au în mână pârghiile politice și autoritatea omenească, aruncă vina pe organizațiile acestea. Doar adevărul va putea face lumină și până acum este vizibil cu ochiul liber unde adevărul s-a împiedicat în piață și unde este predicat.

     • O persoana

      Desigur, fiecare poate sa inteleaga in mod propriu misiunea AZS, dar mai important e sa intelegem viziunea Bibliei. Ca altfel, unul intelege intr-un fel, celalalt in alt fel…Si unde e unitatea bisericii?
      Nu am primit raspunsul: ce credeti este bine sa mergem la biserica si Scoala de Sabat cand se vine cu fuste scurte, cand se vorbeste tare in pauze, si flecarii, cand mai sunt certuri, cand cei de acolo nu sunt pocaiti, si exista si neghina? Sau stam acasa, pentru ca ne contamineaza?
      – Multumesc pt reviste. O sa arunc un ochi.

      2. Deci, este corect cum am scris ca gandesc despre negativism si pozitivism? Despre faptul ca la un anumit moment ne doboara prea mult accent pus pe defecte si lucruri negative? Si viata crestinului se presupune a fi o viata fericita cu Isus. Ar trebui sa fim optimisti, bucurosi, si zambitori. Ori e aproape imposibil ca stiind atatea defecte in biserica, si avand in minte atatea lucruri negative, sa fim bucurosi. Pur si simplu ne intristeaza si ne afunda…..(nu spun ca nu trebuie mustrati oamenii, si aratat unde stam rau…doar ca nu atata accent pe asta si publicat sa vada si ne-azs), dar amintiti-va viziunea lui EW cu trandafirii si spinii….

      3. Ce parere aveti despre ce am scris despre cartile Ieremia si Isaia?

      Pentru ca, vedeti, cu tot respectul va spun, cred ca de asta nu exista comunicare eficienta intre conducatori si unii oameni. poate de asta nu asculta acei conducatori.
      Pentru ca la un moment dat al discutiei, unii dintre ei, spun: ”fiecare intelege cum vrea”. Si apoi pleaca si aplica practic fiecare ”cum vrea”. Si asta e tot. In loc sa se aduca mai multe argumente biblice si de EW (nu personale, pentru ca si Isus raspundea cu ”Sta Scris”) si sa se insiste la punctele controversate, pana se rezolva, netrecand imediat la alt subiect…
      Oricum, bunul Dumnezeu conduce organizatia sa pe care a intemeiat-o si El s-o ajute sa nu ajunga departe…Credeti ca nu ma intristeaza profund cand vad un pastor ca rade si sta sa asculte cum cineva canta si danseaza pe o muzica lumeasca? Sau cand aplauda la un concert de muzica cu influente lumesti? etc? Dar asta o vars doar inaintea Domnului, si daca am ocazia ii spun si pastorului, dar in rest…..pe membri nu-i ajuta daca le spun. Pe cei dinafara nu-i ajuta.

      Sincer, am ascultat recent o predica aici, in care s-a citit un capitol din Ezechiel, in care se condamna poporul Israel, si preotii acelor timpuri, pentru ca aveau idoli, preacurveau, varsau sange, si alte de astea grave. Si se punea accent si pe preotii care nu-si fac treaba.
      Eu in momentele acelea ma gandeam: eu nu sunt nici preot, nici pastor. Cu ce ma hraneste asta? Ce invat de aici sa aplic practic pt. viata mea? 2. Biserica mea (cunosc f bine fiecare membru in parte – suntem ca o familie) nu varsa sange, si nu face acele lucruri uracioase din acel capitol. Cu ce ne ajuta? Nu stiu, dar probabil, nu se poate citi orice in biserica…trebuie sa fie ceea ce au oamenii nevoie…restul..e pentru cazuri particulare si se citesc individual…

     • Trebuie să activăm în biserica adventistă atâta timp cât Dumnezeu are o misiune ptr noi și nu suntem respinși pentru solia adevărului.

      Da, este corect faptul că nu trebuie să ne hrănim sufletul cu lucrurile negative ale bisericii. Acestea nu trebuie să ocupe loc în inima și mintea noastră. Pentru a le corecta nu trebuie să vorbim zilnic despre ele și să ne preocupe mereu.

      Cazul particular despre care amintiți – cu pastorul care ascultă muzică lumească – este interpretat corect. Doar să nu îl aplicați când e vorba de distrugerea Evangheliei în mod sistematic. Aici intervin alte principii. Când pe canalele oficiale vine învățătura că noi vom păcătui până vine Isus (sau orice care afectează adevărul) lucrurile nu pot fi lăsate așa. Gândiți-vă la membrii bisericii care se bazează pe declarațiile păstorilor sufletești sau la musafirii care aud așa ceva.

 • Iry

  E cam greu de crezut ca un om care a suferit atâtea pentru ca a ales sa fie adventist,sa promoveze,cu buna-stiinta,invataturi gresite. E posibil sa nu fi înțeles exact,la un moment dat,ce înseamnă rugaciunea contemplativa.
  Experienta vieții lui și-o povestește în prezentarea din linkul de mai jos.(Traducerea însă cam lasa de dorit.La minutul 51,cand spune ca fratele lui s-a convertit și și-a condus apoi soția la Hristos,traducatorul spune ca și-a părăsit soția pentru Hristos.).
  http://tv.intercer.net/media/19226/06-07-2013-3_-_Evadare_din_Irak/

  • Noi nu suntem chemați să judecăm sufletele oamenilor, ci doar să observăm fapte și unde conduc acestea. Există pocăință și iertare pentru orice suflet care a fost ispitit de diavol. În ce privește suferința pentru Hristos în timp ce se susțin erezi; au fost mulți oameni care au fost martirizați deși au susținut o mulțime de lucruri greșite, păgâne, mistice și ezoterice. Vedeți de exemplu pe Origen. Suferința nu justifică neapărat o credință corectă.

   • Iry

    Din cate stiu eu,Origen a fost torturat spre sfârșitul vietii datorită refuzului de a se inchina la zei.Si-a regretat mai târziu automutilarea și autoflagelarea din tinerete.
    Nu contest insa ca poți fi martir și din motive greșite și ca suferinta nu justifica neapărat o credinta corecta.
    Greșeli mult mai grave decat a lui Origen,care si-a facut rau doar lui insusi, intalnim insa la Zwingli,care
    a fost complice la inecarea anabaptistilor,sau la Luther,care ii instiga pe crestini sa incendieze casele evreilor,sa-i bage in grajduri sau sa-i alunge din tara. Nazistii il citau in multe din discursurile lor antisemite.

 • Iry
  • Kidder a fost unul din cei care împletea cu maiestrie citate din Foster și alți autori contemplativi cu citate din Ellen White. De prin 2012 și-a schimbat prezentarile în PPT și a scos citatele din misticii neadventiști. La o întâlnire de la Stupini a spus ca la Andrews nu s-a învățat misticismul, ci creșterea spirituală. Asta în ciuda tututor evidențelor care arată ce au crezut profesorii care au predat Formarea Spirituală la Andrews.

 • Iry
 • Rabba Baba

  In spatele acestor infestari ale Bisericii Domnului , sta spiritismul.(binenteles agenti catolici sunt driverii)
  Spriritele CHIAR se prezinta” unora ” in privat, pe diferite cai si /sau in anumite imprejurari.
  I ameninta, sau momesc pe oameni (dupa caz si ins)>
  Spiritele acestea rele au planuri si informatii , stiu pe cine sa atace si cum, ca sa aiba sorti de reusita.
  Ele reusesc sa induca groaza in inima acestor „tari” in aparenta dar fricosi in realitate
  Spritele sunt capabile sa imbolnaveasca pe insul atacat sau mai bine pe cineva ” prea” drag lui .
  Cand visul de „aseara” devine realitate „azi” >>>insul incepe sa tremure si sa accepte slujirea acelui spirit-
  Insul e ameninta ca daca spune cuiva §viziunea§>cel drag i va murii ..
  Binenteles efectul de groaza sau imbolnavirea „atac” dispare, odata cu acceptarea de a slujii acel spirit si interesele lui dar reapare in forme mai grave, oridecate ori insul atacat doreste sa rupa legatura dintre VORTEX si REALITATE .
  Spiritele preiau astfel controlul asupra acestor insi (cu influenta asupra a cat mai multi membrii)

  >induce apoi prin acesta>>invatatura otrava(noua sau una din vechime reluata).

  Pedinafara acestor oameni nu se vede nimic in aparenta.

  Dar testul ramane clar : „DUPA ROADE I VETI CUNOASTE ”

  E destul sa stam cu mainile in buzunat stiind asa ceva sau oricum >vazand apostazia ce trece in forma omega sub privirea noastra ?
  Nu…..caci nu tacand facem noi dreptate !

  Si atunci ? ce trebuie sa facem ?…..iata o intrebare care ma chinuie de ani , dar acum stiu raspunsul

  „Strangeti randurile ! Strangeti randurile …….”……abia dupa aceea vom primii de sus Puterea necesara CURATIRII VIRUSULUI „Acan ”

  Cei carora le este dat….vor intelege ….

  Laudat fie Iisus Hristos Domnul !

 • Doryn Carobys

  Lăudat fie Domnul, pentru oameni ca dvs., care au curajul să spună ADEVĂRUL !!!

 • aurelian

  Referitor la afirmatia ca la Cernica o persoana a avut o viziune cu
  Maria: Daca ar fi avut cu Ellen White ati mai fi mediatizat cazul ?
  De ce nu putem ramane doar la Sola Scriptura ? Avem nevoie de Ellen White sa intelegem scriptura ?
  Parerea
  mea: este suficienta biblia. Mai ales ca asupra lui Ellen White
  planeaza suspicuni – dvs. ati spus ca exista o suma de carti care vb.
  impotriva ei, chiar dintre AZS (in plus, a fost un simplu om, si
  Dumnezeu ne-a spus sa nu ne punem increderea in om).

  • Întrebarea nu are sens. Evident că dacă situația ar fi fost aceeași (practicarea unor tehnici de meditație estice și catolice), indiferent cine era persoana sau vocea, cazul ar fi trebuit „mediatizat”. Conceptul Sola Scriptura este de origine omenească, protestantă. Dacă el anulează existența unor profeți după Ioan nu este corect și trebuie lepădat, dacă nu anulează această stare, conceptul nu este în contradicție cu lucrarea lui Ellen White.

  • Iry

   Da,este suficienta Biblia. Numai ca oamenii nu o studiaza. Din acest motiv,Dumnezeu a trimis lumina intr-un alt fel.A pus un fel de lupa pe anumite pasaje biblice,pentru a putea fi intelese mai bine.

 • Marius Sascau

  Intrarea in ecumenism a biserici AZS a adus la coborarea stintardului si sau introdus aceste teori care le-ati enumerat in acest video si se introduc in biserica, nu este nimic nou pentru ca este o problema mai veche de prin ani 1930-1980 cand biserica a vrut sa fie la fel ca celalte.

  • Istoria noastră este destul de complexă, în general necunoscută și neînțeleasă de oameni, și distorsionată de istoricii bisericii (ca Knight de exemplu). Perioada anilor 1844-1888 s-a caracterizat ca fiind o perioadă de predicare tehnică, argumentativă, de biruințe în dispute teologice, creștere a bisericii, dar acesteia i-a lipsit elementul esențial – nu a reușit să înțeleagă adevărul în ceea ce privește neprihănirea prin credință, legămintele, inspirația Bibliei și a lui Ellen White. După 1888 se manifestă o refuzare de a accepta solia trimisă de cer, care va genera mai multe direcții greșite în viitor: exilarea lui Ellen White, respingerea ei ca fiind autoritate în chestiuni biblice, căutarea acreditărilor de la instituțiile lumii, încercarea de a fi recunoscuți de lumea evanghelică, micșorarea distanței dintre noi și Roma, ecumenismul și altele. Acum, există atâta confuzie, ca pentru unii e mai simplu să creadă că nu suficient să meargă înainte cu ce au moștenit sau cu ce ai creat ei înșiși.

 • Oleg Velnicer

  Iti multumesc prietene, pentru curajul de a exprima clar si direct gindurile multor barbati si femei tematori de Dumnezeu din rindurile adventistilor. Dumnezeu sa te ajute sa faci mai departe lucrarea Lui. Curaj…curind vine si raspunsul de la cei de sus