Traseul incredibil al futurismului

Papalitatea știa că poate să aibă succes doar dacă întoarce degetul acuzator al Profeției Biblice. Cum ar putea să facă acest lucru când dovezile sunt așa de evidente? Papalitatea a realizat că pentru a avea succes trebuie să schimbe metoda hermeneutică a istoricismului pe care o foloseau protestanții pentru a interpreta profeția. Doar răsturnând metoda hermeneutică a istoricismului putea papalitatea să schimbe direcția degetului acuzator. Așa că papalitatea a făcut un plan pentru a face lucrul acesta.

În 1.545 Biserica Romano-Catolică a organizat un consiliu bisericesc în orașul italian Trent. Scopul consiliului era să împiedice avansarea Reformațiunii Protestante. Consiliul a durat până în 1.563 (cel mai mare consiliu din istoria Bisercii Romano-Catolice). Nu au fost luate decizii majore cu privire la profeția Biblică, dar papalitatea a reafirmat cu tărie dogmele bisericii și a pronunțat anatema pe cei care învățau altceva. Consiliul de la Trent a dat tonul la ceea ce urma să vină.

Cu doar 11 ani înainte de consiliu (în 1.534) Sfântul Ignațiu de Loyola a înființat societatea lui Isus (cunoscută ca și Iezuiți). Pe lângă faptul că au asigurat papalității forțe ale poliției secrete, iezuiții au instruit o elită de teologi al căror scop deschis era să desființeze Protestantismul. De fapt, în Biserica Sfântul Petru din Roma există o statuie a lui Loyola care îi calcă în picioare pe protestanți.

Ordinul iezuit al lui Loyola a reușit să formeze doi învățați care să oprească și să distrugă Reformațiunea protestantă.

Bohr

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

  2. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

Distribuie