Acțiuni favorizante ale Diviziunii Nord Americane

by Paul Bucur | 06/01/2015 22:04

„Chiar la jumătatea distanței pe scala liniară a conducerii, între drept și strâmb, se găsește un punct de mijloc, care este ceva din ambele. În ultimii 12 luni, Diviziunea Nord Americană a Bisericii Adventiste a petrecut prea mult timp în acest punct de mijloc.

Înainte de a continua, expresia specială a acestui articol este „măsluire electorală”. Măsluirea electorală reprezintă manipularea granițelor alegătorilor pentru a influența rezultatul unui vot sau o încercare de a deturna un proces electoral. Diviziunea Nord Americană face acest ultim lucru în mai multe feluri în încercarea de a-și impune în fața bisericii mondiale propria agendă.

Dacă nu ești un locuitor al peșterii din Munții Jacumba, probabil că ști faptul că hirotonirea femeilor a devenit în ultima decadă chestiunea critică din biserica noastră. Aceasta este o chestiune care se pare că este suficient de importantă pentru ca liderii Diviziunii Nord Americane să riște să împartă biserica în două. Dă o nouă înțelegere termenului „dezbinare…” Și aceștia sunt liderii, la care se presupune că oamenii ar trebui să se uite și să îi urmeze.

Sunt cu totul pentru mari lideri, de fapt numitorul comun al marilor națiuni, familii sau mișcări, este acela că de obicei au mari lideri. Mulți adventiști din întreaga lume se întreabă în ceea ce privește conducerea Diviziunii Nord Americane: „Cine conduce nava?”. Nu este o întrebare rea și asta mă duce la proba A din măsluirea electorală realizată de Diviziunea Nord Americană.

Luați în considerare preferința revistei Adventist Review în privința chestiunii hirotonirii femeilor. Nu-i așa că revista oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea mondiale este cu siguranță obiectivă într-o chestiune care a primit o așa mare analiză – hirotonirea femeilor? Ei bine, nu. În revista lor există o lipsă de orice material care să prezinte vederile complementare ale rolurilor bărbaților și femeilor (cu excepția descrierii obligatorii din TOSC a poziției 1 din octombrie 2014). În schimb există o cantitate mare de material în favoarea hirotonirii femeilor. Aceasta spune multe despre cine conduce nava. O agendă conduce nava. Eforturile lor de a ajuta la înaintarea agendei pentru hirotonirea femeilor, la determinat recent (martie) pe Ed Reid să scrie o scrisoare deschisă de mustrare editorului revistei Review. … Sunt mulți adventiști în America de Nord care se opun hirotonirii femeilor și cărora nu li se acordă dreptul de a-și expune opiniile în Adventist Review. Lucrul acesta este lipsit de etică și este o ofensă nenecesară adusă miilor de membri loiali ai bisericii din America de Nord care oferă zecimea.

Astfel de preferințe determină oamenii să caute alte surse de știri și articole despre chestiunile care confruntă acum biserica. La ADvindicate am auzit asta de la ei prin scrisori, e-maill-uri sau în mod personal la diferite întâlniri. O întâlnire la care nu vom auzi nimic de la astfel de oameni este sesiune Conferinței Generale din San Antonio. Lucrul acesta mă conduce la proba B.

În august anul trecut, am plasat o cerere în vederea obținerii unui stand în sala de expoziție de la sesiunea Conferinței Generale din 2015. Plata ne-a fost acceptată și ni s-a oferit un număr de stand. În urmă cu 20 de zile am primit un e-mail de la managerul de expoziție al Conferinței Generale, Dean Rogers, care a declarant că organizației ADvindicate nu-i va fi permis accesul la un stand în cadrul sesiunii:

„În principiile de operare pentru expozanți se specifică că rugăm diviziunea în cadrul căreia operează expozantul să dea comitetului nostru o recomandare. De aceea, am trimis cererea ADvindicate Diviziunii Nord Americane pentru a o analiza și pentru recomandare. Recomandarea lor a fost ca ADvindicate să nu fie un expozant.”

Nu ni s-a oferit niciun argument de ce nu am primit niciun loc pentru standul pe care l-am cerut. Nu numai că ADvindicate nu a primit un stand la sesiune, dar chiar și ordinationtruth.org a fost refuzat de asemenea (n.tr. site-ul unui consiliu de pastori din care face parte și Larry Kirkpatrick). Măsluirea electorală și-a arătat capul din nou. Lucrul acesta confirmă că Diviziunea Nord Americană nu a fost cinstită și deschisă în ceea ce privește discuția despre hirotonirea femeilor. … Acum două săptămâni i-am scris un e-mail lui Rogers de la Conferința Generală întrebându-l: „Spectrum și Adventist Today vor avea standuri la sesiunea Conferinței Generale?” (n.tr. ambele sunt reviste liberale care au dat la pământ cu Biblia și valorile Bisericii Adventiste). El a răspuns: „Da, vor avea.” …

La finalul articolului autorul a specificat: „În luna martie a acestui an, Diviziunea Nord Americană a trimis o broșură intitulată ‘Întrebări și răspunsuri despre teologia hirotonirii’, fiecărei bisericii din America de Nord. Două lucruri: broșura susține în mod excluziv hirotonirea femeilor, iar costurile pentru realizarea și distribuirea acesteia au fost luate din zecime. Astăzi (n.tr. 28 mai) am vorbit cu biroul secretariatului de la Diviziune și mi s-a confirmat că broșura a fost plătită din zecime.

 Gerry Wagoner

În urma acestor nedreptăți săvârșite de organizatorii sesiunii, împreună cu Diviziunea Nord Americană, pastorul Stephen Bohr a avut următoarea intervenție:

ACTUALIZARE – pe data de 11 iunie 2015, ADvindicate a fost contactată de Dean Rogers pentru a le spune că dacă doresc pot avea un stand la sesiunea Conferinței Generale. ADvindicate va avea standul B118.

Source URL: https://www.zguduireaadventismului.ro/stiri/actiuni-favorizante-ale-diviziunii-nord-americane/