Adventiștii din Scandinavia au oprit hirotonirea pastorilor

by Paul Bucur | 09/26/2015 22:03

O altă manevră politică efectuată în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea de către cei care nu pot suporta un „așa zice Domnul” este în desfășurare în țările scandinave. Acțiunea încearcă să ocolească votul sesiunii Conferinței Generale din 2015 și să permită buna funcționare a „adventismului” în acele țări.

În părțile nordice ale Europei, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a decis să oprească hirotonirile de pastori ca urmare a votului sesiunii Conferinței Generale cu care nu sunt de acord. Pe data de 20 septembrie, comitetul executiv al Uniunii Norvegiene a luat această decizie, după ce Uniunea Daneză făcuse deja acest lucru, iar Uniunea Suedeză urmează să aibă o întâlnire pentru a lua aceeași decizie.

Ceremonia de hirotonire va fi înlocuită cu o simplă rugăciune, făcută atât pentru bărbații, cât și pentru femeile care vor activa ca angajați ai bisericii în slujirea pastorală. Câțiva pastori, hirotoniți în trecut, au cerut ca acreditările lor să fie schimbate de la pastor hirotonit la pastor împuternicit (commissioned).

În așteptarea votului care a avut loc anul acesta la sesiune Conferinței Generale, Uniunea Norvegiană nu a mai hirotonit din 2012 niciun pastor, în schimb a împuternicit atât bărbați, cât și femei pentru slujirea pastorală.

Poziția uniunilor scandinave, precum și a Uniunii Columbia, Pacific și Olanda ar trebui să fie discutată în cadrul comitetului de toamnă și să se acționeze în consecință, dat fiind faptul că supunerea față de un vot, fără pocăință, precum și ocolirea prin manevre politice a votului, este o răzvrătire fățișă față de Dumnezeu.

Comunicatul oficial al Uniunii Norvegiene poate fi citit aici[1].

Endnotes:
  1. aici: http://www.adventist.no/Adventist/Hjem/Nyheter/2015/September-2015/Adventistkirken-slutter-aa-ordinere#.Vgbq7muPLK3

Source URL: https://www.zguduireaadventismului.ro/stiri/adventistii-din-scandinavia-au-oprit-hirotonirea-pastorilor/