Declarația Vaticanului cu privire la atentatul de la Paris

by Paul Bucur | 11/14/2015 21:32

paris und attDirectorul biroului de presă al Vaticanului,Federico Lombardi, a emis o declarație cu privire la atentatul de la Paris din 13 noiembrie 2015:

„Suntem șocați de această nouă manifestare de violență teroristă nebună și de ură, pe care o condamnăm în maniera cea mai radicală, împreună cu Papa și cu toți cei care iubesc pacea. Este vorba despre un atac contra păcii întregii umanității, care impune o reacție decisivă și solidară din partea noastră pentru a ne opune propagării urii mortale sub toate formele sale.”

Ce s-a întâmplat așa de grav la Paris? Fiecare își poate răspunde. Însă ce se poate întâmpla la nivel european și mondial după acest act planificat poate fi de mare interes. Atentatul din 2001 din Statele Unite a îngrădit mult libertatea cetățenilor, pentru totdeauna. Planurile celor care conduc din spate geopolitica lumii creează contexte în care pot adopta legi restrictive și care îngrădesc libertatea cetățeanului, transformând lumea secolului al XXI-lea într-un nou ev mediu.

Este limpede că Vaticanul are planuri geopolitice și este profetizat că toată lumea va sta la picioarele acestei entități. Piedica cea mai mare în calea avansului papalității este creștinismul adevărat, care va fi identificat ca fundamentalism. Evenimente ca acesta pot genera contexte și legi împotriva fundamentalismului islamic, dar care, pot la fel de bine să fie asociate unui creștin adevărat, atunci când interesele unei puteri în spatele căreia stă balaurul din Apocalipsa 12 și 13 vor sta față în față cu ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu.

La o întâlnire cu lideri și membrii carismatici din Italia (Caserta, 2014) papa Francisc a răspuns la trei întrebări, dintre care una era: „Ce necazuri și ce bucurii ai întâlnit pe această cale a împăcării?” Răspunzând acestei întrebări, Francisc a spus că cel mai mare necaz vine de la creștinii fundamentaliști, precum și de cei evrei și musulmani.

Ținând cont de declarația papei, trebuie să spunem că fundamentalismul este rău doar atunci când acționează fără spiritul lui Hristos, dar când adevărul, Cuvântul și Duhul Sfânt sunt pavăza fundamentalismului, aceasta nu este o greșeală, ci un bine necesar.

Refuzul credincioșilor de a accepta religia impusă a viitorului, realizată sub bagheta ecumenismului și a globalismului și vestirea de către ei a soliei Evangheliei veșnice, vor fi privite ca o ofensă la adresa planurilor și teologiei papalității, îi va eticheta ca fundamentaliști și deci, ca un pericol pentru umanitate. Nu este greu să ne imaginăm viitorul în care Cuvântul lui Dumnezeu și cei credincioși lui vor fi considerați „un atac contra păcii întregii umanității, care impune o reacție decisivă și solidară din partea noastră”.

Pentru unele idei legate de legăturile islamismului cu Biserica Catolică puteți urmări prezentarea lui Walter Veith, Filiera islamică.

Source URL: https://www.zguduireaadventismului.ro/stiri/declaratia-vaticanului-cu-privire-la-atentatul-de-la-paris/