Se prea poate ca foarte mulți adventiști să nu împărtășească aceeași viziune ca și noi în legătură cu evenimentul care a avut loc la Timișoara la Domoul Catolic în ziua de Sabat, 27 septembrie 2014 și anume că un astfel de concert nu ar fi trebuit organizat într-o instituție catolică, indiferent de situație. Argumente pentru a apăra decizia ca un astfel de concert să aibă loc într-o instituție catolică se pot aduce la nesfârșit și pot suna și bine. De la probleme de natură organizatorică până la o posibilă imagine pozitivă pe care o putem obține. Dar ce legătură au aceste argumente cu solia pe care noi ca adventiști trebuie să o ducem lumii, adică cea de-a treia solie îngerească în cadrul căreia este avertizată lumea cu privire la fiară? Ce le-am transmis oamenilor pe care trebuie să îi avertizăm în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă Biserica Catolică pentru creștinism și pentru întreaga lume?
„Biserica care ține la Cuvântul lui Dumnezeu este separată ireconciliabil de Roma. ... Roma nu se schimbă. Canoanele ei nu s-au alterat deloc. Ea nu a îngustat spărtura dintre ea și protestanți; ei au făcut această înaintare. Dar ce spune asta protestanților de astăzi? Respingerea adevărului biblic face ca oamenii să intre în infidelitate. O biserică care se depărtează de credință micșorează distanța dintre ea și papalitate. ... Pentru un timp ca acesta, când oamenii aruncă la o parte Legea Domnului oștirilor, este aplicabilă rugăciunea lui David: «Este vremea ca Domnul să lucreze: căci ei calcă Legea Ta. » (Psalmul 119:126).” - Signs of the Times, 19 februarie 1894.
Instituția în care acest concert a fost organizat face parte dintr-un sistem religios căruia „Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare.” (Apocalipsa 13:2). Tot Balaurul este cel care „s-a dus să facă război cu rămăşiţa seminţei ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu, şi ţin mărturia lui Isus Hristos.” (Apocalipsa 12:17). Nu suntem noi oare cei cu care Balaurul face război? Și cui i-a dat el puterea? Oare pot justifica argumentele noastre astfel de imagine publică pe care am oferit-o lumii căreia trebuia să-i ducem ultima solie de milă din partea lui Dumnezeu?
Noi suntem datori înaintea lui Dumnezeu să ne cântărim fiecare mișcare și să o facem sub conducerea Duhului Sfânt. Alegerile noastre influențează lucrarea lui Dumnezeu pe acest pământ. „Sunt îndemnată”, spunea Ellen White „să spun că în lucrarea noastră de instruire nu trebuie să existe compromis pentru a fi la înălţimea standardelor lumeşti. Poporul care păzeşte poruncile lui Dumnezeu nu trebuie să se unească cu lumea pentru a face anumite lucruri din cadrul lucrării conform cu planurile lumeşti sau potrivit cu înţelepciunea lumii.” – Lucrarea misionară medicală, 61.
ZA:
a comentat la: Tabăra MAHANAIM
David Ionita:
a comentat la: Tabăra MAHANAIM
Robert Neacsu:
a comentat la: Despre sanctuar