Îmbrăcăminte, sănătate și confort

Femeile ar trebui să se îmbrace ținând cont de sănătate și confort. Ele au nevoie ca mâinile și picioarele să le fie îmbrăcate la fel de călduros ca ale bărbaților. Lungimea rochiilor la modă este inacceptabilă din mai multe motive:

 1. Este extravagant și inutil ca rochia să fie atât de lungă încât să măture străzile și trotuarele.
 2. O rochie atât de lungă se murdărește adunând roua din iarbă și noroiul de pe străzi.
 3. Murdară de noroi, rochia vine în contact cu gleznele sensibile, care nefiind suficient de bine protejate, se răcesc rapid și este astfel una dintre cele mai mari cauze ale răcelii și apariției tumorilor, punând în pericol viața și sănătatea.
 4. Lungimea inutilă este o greutate suplimentară asupra șoldurilor și intestinelor.
 5. Împiedică mersul pe jos, dar și calea altor persoane.

Există un alt stil de îmbrăcăminte, adoptat de așa numita clasă a reformatoarelor în îmbrăcăminte. Acestea vor imita sexul opus pe cât de mult posibil. Ele vor purta șapcă, pantaloni, vestă, palton și cizme, dintre care ultima este partea cea mai sensibilă a costumului. Cei care adoptă și susțin acest stil de îmbrăcăminte, duc așa numita reformă în îmbrăcăminte până la o reformă discutabilă. Rezultatul va fi confuzie. Unii care adoptă această costumație pot fi corecți în viziunea lor asupra problemei sănătății,iar ei ar putea să fie mijlocul pentru îndeplinirea unui bine mult mai mare, dacă nu ar duce subiectul îmbrăcămintei până la asemenea extreme.

În stilul acesta de îmbrăcăminte, rânduiala lui Dumnezeu a fost inversată și poruncile Sale speciale au fost desconsiderate: „Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, și bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeiești, căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului Dumnezeului tău.” (Deut 22:5) Dumnezeu nu dorește ca poporul Său să adopte acest stil de îmbrăcăminte. Nu toate femeile care declară că sunt urmașe ale Domnului Hristos, au o îmbrăcăminte modestă. Interdicțiile lui Dumnezeu sunt tratate cu ușurătate de către aceia care susțin îndepărtarea deosebirilor dintre bărbat și femeie. Pozițiile extreme luate de unii reformatori, cu privire la subiectul acesta, le strică influența.

Dumnezeu a hotărât că ar trebui să existe o deosebire clară între îmbrăcămintea bărbaților și a femeilor, considerând această problemă suficient de importantă încât să ofere direcții explicite, pentru că aceeași îmbrăcăminte purtată și de femei și de bărbați ar crea confuzie și ar duce la creșterea delictelor. Apostolul Pavel a rostit o mustrare în privința aceasta: „Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială, nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.” (1 Tim 2:9,10) Cei mai mulți creștini fac abstracție de sfaturile apostolului purtând aur, perle și lucruri costisitoare.

Oamenii loiali lui Dumnezeu sunt lumina lumii și sarea pământului, și ar trebui să-și amintească întotdeauna că influența lor este de valoare. Când trec de la o rochie foarte lungă la o rochie foarte scurtă, își distrug influența. Necredincioșii care trebuie conduși la Mielul lui Dumnezeu vor fi dezgustați. Pot fi făcute multe îmbunătățiri rochiilor femeilor, fără a produce dezgust privitorului.

Corpul femeii nu ar trebui strâns niciodată de corset. Rochia trebuie să fie ușoară pentru a nu influența activitatea plămânilor și a inimii. Rochia ar trebui să ajungă sub partea de sus a cizmei, și ar trebui să fie suficient de scurtă pentru a nu atinge asfaltul, fără a fi ridicată cu mâna. Este adecvată o rochie mai scurtă pentru treburile casnice, sau atunci când femeia este nevoită să lucreze pe afară. Acest stil de rochie este suficient de bună, încheindu-se în jurul taliei cu nasturi sau cu bretele. Șoldurile nu s-au format pentru a suporta greutăți. Fustele grele purtate de femei, care trag în jos șoldurile, au fost cauza multor boli, care nu sunt ușor de vindecat, din cauza celor care ignoră cauzele îmbolnăvirii și continuă să încalce legile ființei lor.

Mulți vor exclama imediat: „De ce, un astfel de stil de rochie este demodat!” Ce dacă este? Aș vrea să pot fi în multe privințe de modă veche. Dacă am putea avea puterea ce le-a caracterizat pe femeile de modă veche, în generațiile trecute, ar fi bine. Eu nu vorbesc nechibzuit atunci când spun că modul în care se îmbracă femeile, împreună cu îngăduirea apetitului, este cauza principală a stării de slăbiciune și a bolii. Există însă o femeie dintr-o mie care își îmbracă membrele așa cum ar trebui. Oricare ar fi lungimea rochiei lor, femeile ar trebui să-și acopere membrele la fel de bine ca și bărbații. În cazul în care mâinile și picioarele sunt ținute confortabil cu haine groase, circulația sângelui va fi bună, sângele va rămâne sănătos și curat, pentru că nu va fi nici rece nici împiedicat în circuitul său prin corp.

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

 1. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

  a comentat la: Despre sanctuar

 2. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

  a comentat la: Tabăra MAHANAIM

 3. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

  a comentat la: Tabăra MAHANAIM

Distribuie