La ce trebuie adventiștii să fie înaintea tuturor?

Dragi frați și surori din Conferința Iowa,

Adventiștii de Ziua a Șaptea administrează adevăruri importante. La subiectul temperanței, ei trebuie să fie în fața tuturor oamenilor.

Cum să ne păstrăm sănătatea este o întrebare foarte importantă. Când studiem această problemă în temere de Dumnezeu, vom învăța că este cel mai bine, atât pentru sănătatea fizică cât și pentru creșterea spirituală, să păstrăm simplitatea în dietă. Să studiem cu răbdare această problemă. Avem nevoie de cunoștințe și de judecată pentru a avansa cu înțelepciune în această problemă. Nu trebuie să ne opunem legilor naturii, ci să ne supunem lor.

Numai atunci când suntem inteligenți în ceea ce privește principiile reformei sănătății, putem vedea clar relele rezultate în urma unei diete nepotrivite. Toți aceia care, după ce își recunosc greșelile, au curajul de a-și schimba obiceiurile, vor vedea că procesul reformei necesită efort și multă perseverență. Dar când se vor forma gusturile corecte, își vor da seama că folosirea alimentelor pe care până atunci le-au considerat inofensive, ușor, dar sigur, punea bazele dispepsiei și altor boli.

Unii din oamenii noștri se abțin conștient de la consumarea alimentelor nepotrivite, dar, în același timp, neglijează consumul alimentelor care ar suplini elementele necesare pentru susținerea organismului. Să nu oferim niciodată o mărturie împotriva reformei sănătății prin a nu consuma mâncare sănătoasă și gustoasă în locul alimentelor dăunătoare la care am renunțat.

Trebuie să arătăm mai mult tact și înțelepciune în pregătirea mâncării hrănitoare, pentru a le înlocui pe cele ce au constituit dieta multor familii. Acest efort necesită credință în Dumnezeu, seriozitate și dorința de a ne ajuta unul pe celălalt. O dietă lipsită de elemente nutritive adecvate aduce rușine asupra cauzei reformei sănătății. Suntem muritori și trebuie să ne hrănim cu alimente care vor oferi susținerea necesară organismului.

Toți aceia care nu știu să gătească igienic, ar trebui să învețe să combine alimente sănătoase, hrănitoare, în așa fel încât să facă bucate gustoase. Cei care doresc să obțină cunoștințe pe acest subiect, să se aboneze la revistele noastre de sănătate. În ele vor afla informații despre acest subiect, în mod special în revista „Good Health”.

Fără continua exersare a inventivității, nimeni nu poate excela în arta culinară sănătoasă, dar aceia care au inima deschisă la impresiile și sugestiile Marelui Învățător, vor învăța multe lucruri și vor fi capabili să învețe pe alții, pentru că El le va da pricepere și înțelegere.

O atenție deosebită trebuie acordată utilizării adecvate a nucilor. Unele tipuri de nuci nu sunt la fel de sănătoase ca altele. Nu reduceți lista de alimente la câteva articole compuse în mare parte din nuci. Aceste alimente nu trebuie folosite prea des. În cazul în care au fost folosite mai rar, rezultatul va fi mult mai satisfăcător. Combinate în proporții mari cu alte articole, în unele din rețetele oferite, mâncarea va fi atât de bogată, încât organismul nu va putea s-o asimileze corespunzător.

Să facem progrese înțelepte în simplificarea dietei. În providența lui Dumnezeu, fiecare țară produce articole alimentare ce conțin hrana necesară pentru întărirea organismului. Acestea pot fi preparate în feluri de mâncare sănătoase, gustoase.

Toți aceia care susțin reforma sănătății să depună eforturi serioase pentru a împlini ceea ce susțin. Să renunțe la orice lucru dăunător sănătății. Folosiți mâncare simplă și sănătoasă. Fructele sunt excelente și scutesc mult timp de gătit. Renunțați la produsele de patiserie, prăjituri, deserturi și alte bucate care ispitesc apetitul. Consumați mai puține feluri de mâncare la o masă și mâncați cu mulțumire.

Cu privire la mâncarea cu carne, toți putem spune, lăsați-o de o parte. Toți trebuie să ducem o mărturie clară împotriva folosirii ceaiului și cafelei. Acestea sunt narcotice, vătămătoare creierului și altor organe ale corpului. Încă nu a venit timpul când aș putea spune să renunțăm pe deplin la consumul de lapte și ouă. Laptele și ouăle nu trebuie puse în aceeași categorie cu carnea. În unele mâncăruri, folosirea de ouă este foarte benefică.

Fie ca membrii bisericilor noastre să respingă orice poftă egoistă. Orice bănuț cheltuit pe ceai, cafea și carne este mai mult decât irosit, pentru că aceste lucruri împiedică dezvoltarea capacităților fizice, mintale și spirituale.

Scrisoarea 135, 28 august 1902

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Trimite pe contact@zguduireaadventismului.ro adresa de Gmail pe care…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. David Ionita: Paul cum pot viziona prezentările de la tabăra…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

Distribuie