Luxul

Am visat că i-am vizitat pe toți aceia care cred adevărul și am văzut în casele lor bibelouri și ornamente. Dar, în timp ce îmi venea să plâng ca un copil, cu privire la perspectivele viitoare – din cauza lipsei de mijloace – în vederea avansării cauzei Adevărului Prezent, Duhul Domnului a venit peste mine, și am spus: „În casa aceasta sunt mulți idoli”. Dacă aceste lucruri care nu aduc niciun beneficiu sufletelor noastre ar fi vândute, iar banii puși în visteria Domnului, nu va fi nicio pierdere a confortului vostru, iar banii vor ajuta la înaintarea cauzei lui Dumnezeu. Am fost din casă în casă și am însemnat lucrurile inutile pe care banii Domnului încredințați administratorilor Săi le-au cumpărat. Acele mijloace ar fi putut fi o mare binecuvântare pentru construirea școlilor noastre în țară, a locurilor de întâlnire, pentru că în timp ce apar noi biserici, trebuie să închiriem spații pentru a ne putea întâlni. Sunt multe adunări de tabără care se desfășoară în locuri noi, iar obținerea resurselor este o problemă.      

Dacă ar putea să renunțe la ornamentele gospodărești, iar banii să fie investiți în lucrarea și cauza lui Dumnezeu, ei ar fi ca pâraiele care se măresc în niște râuri mari pentru a duce mai departe lucrarea lui Dumnezeu. Mă doare inima să văd lucrarea înaintând atât de greu, puținul făcut și marea lucrare ce trebuie făcută. Îi implor pe toți aceia care au ornamente și mărunțișuri să le schimbe în bani sau chiar în lucruri folositoare, să facă aceasta pentru a ne ajuta, și pentru a susține cauza Domnului în America și în țările străine. Fiecare membru în parte să se gândească la ce poate face în timp ce vocea milei pledează, acum, când cele patru vânturi sunt ținute, când ușa deschisă a cerului este gata să primească fiecare suflet pocăit.                                                                              

Îi educăm pe oamenii de aici, care nu sunt înclinați să-și pună mintea, oasele și mușchii în munca lor, că trebuie să devină o convingere stabile în sufletul lor, că religia doar transmisă de la părinții lor nu va rezista ispitelor lui Satana. Încercăm să le demonstrăm că, în timp ce nu este nevoie de nicio strălucire pentru a fi salvați, ci doar de adevăr, hărnicia în muncă este esențială pentru a ne păzi împotriva ispitelor. Indolența și lenea, jocurile, petrecerile și picnicurile deschid multe căi către ispită. Îndepărtând această adunătură de plăceri abundente și creând un timp prețios pentru a face ceva folositor în lucrarea Domnului Hristos, va fi o puternică forță de educare pentru toate nevoile studenților, decât a le încărca mintea cu studiile autorilor care se învață în mod obișnuit în școlile noastre. Nu truda în meserii, nici cultivarea pământului degradează omul, nu munca grea slăbește puterea creierului și creează slăbiciune și boală, ci utilizarea redusă a mașinăriei umane, aceasta slăbește și cauzează boală și moarte prematură. Boala organelor pe care Dumnezeu le-a dat omului, este cauza bolii și slăbirii puterilor, inclusive a intelectului. Adam a fost creat în puritate, totuși Dumnezeu i-a dat sarcina de a păzi grădina. Acest lucru nu l-a degradat. Aceasta a fost cartea lui de studiu – Dumnezeu în natură. El învăța despre Dumnezeu și Îl asculta. Pavel trebuia să muncească cu propriile mâini, și nu a simțit nicio dezonoare. Cei care rezistă ispitelor care îi asaltează din afară și din interior, trebuie să se asigure că sunt de partea Domnului, că adevărul Său este în inima lor, că păstrează o strajă în sufletul lor, gata de a-I avertiza și de a-I chema la acțiune, luptând împotriva răului. Toată cunoștința care merită numele de știință se găsește în înalta educație, în Cuvântul lui Dumnezeu și trebuie dobândită de toți oamenii. Adevărata educație care trebuie cultivată, întărește puterile morale și mărește capacitatea mintală. Dar marea carte a educației care se găsește în natură, care Îl aude și-L vede pe Dumnezeu, a fost neglijată. Dumnezeu ne ajută să învățăm corect ceea ce constituie o educație completă.

rrr

uuu

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

  2. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

Distribuie