Corecții studii școala de Sabat

Pe data de 10 octombrie 2018, revista Adventist Today[i], editată de un grup de adventiști liberali, a publicat un articol al cărui conținut îl voi reda mai jos.

Traducătorii care lucrau la studiile școlii de Sabat, despre cartea Apocalipsei, programate pentru primul trimestru al anului 2019, au fost surprinși când au primit o corectare foarte extinsă, recentă, extensivă a lecțiilor. Studiile, scrise de Ranko Stefanović, profesor de Noul Testament la Seminarul Teologic Adventist al Universității Andrews, fuseseră deja aprobate de comitetul școlii de Sabat. Dar o informare venită de la managerul de publicații al școlii de Sabat, Lea Greve, le spune traducătorilor să se se oprească deoarece „ediția standard pentru primul trimestru din 2019, numită Cartea Apocalipsei, conține modificări majore care corectează numeroasele erori apărute în manuscris.”

Copiile obținute de Adventist Today indică schimbări în două arii majore.

Identitatea dușmanilor lui Dumnezeu

Manuscrisul corectat întărește identitatea bisericii Romano-Catolice și a papalității ca dușmani speciali ai lui Dumnezeu. Doctorul Stefanović a fost atent în comentariul său pentru a descrie pe dușmanii lui Dumnezeu de la timpul sfârșitului prin considerabile principii spirituale. El citează din cartea Evanghelizare, pagina 575, care spune: „Nu trebuie să ne abatem din calea noastră și să-i atacăm cu asprime pe catolici.” Manuscrisul său este atent la astfel de identificări.

Studiile revizuite amintesc romano-catolicii și instituțiile lor în orice ocazie posibilă. De exemplu, în pasajul următor doctorul Stefanovic scrie: „puterea eclesiastică medievală”, cu toate acestea corectorul o elimină. Pasajele marcate au fost adăugate de cei care au făcut revizuirea.

26 februarie

Prima jumătate a capitolului 13 din Apocalipsa descrie puterea eclesiastică medievală Romano-Catolică , activă în timpul perioadei profetice de 1260 de zile/ani.

3 martie

Soliile celor trei îngeri sunt proclamate de poporul lui Dumnezeu pentru a contracara cele trei spirite demonice ca niște broaște ieșite din gura trinității satanice, Satana și aliații săi de la timpul sfârșitului - balaurul, un simbol al păgânismului/spiritismului; fiara din mare, o putere care simbolizează Romano-Catolicismul; și fiara care semăna cu un miel sau profetul fals, o reprezentare a protestantismului apostaziat din Statele Unite (Apocalipsa 13).

6 martie

Babilonul de la timpul sfârșitului din Apocalipsa este numele pentru trinitatea satanică aflată în unire cu alte religii false (Apoc. 17:5) este o uniune a sistemelor religioase care include Romano-Catolicismul și protestantismul apostaziat .

Adventist Today evidențiază câteva modificări pentru 21 februarie, 23, 24 februarie și 13 martie. Aș dori să dau atenție ultimei modificări evidențiate de ei.

7 februarie

„Fără vină” (Grecește amōmos) se referă la fidelitatea față de Hristos a celor 144000. În Vechiul Testament Biblie, poporul lui Dumnezeu este numit sfânt (Lev. 19:2, 1 Petru 2:9). Avraam (Geneza 17:1) și Iov (Iov 1:1) erau fără vină, deși au păcătuit ca oricine altcineva.

...

Răspuns

Adventist Today l-a contactat pe doctorul Stefanović care a spus că a fost foarte surprins despre modificările făcute manuscrisului său. „Schimbările nu au fost doar editări, ci revizuiri majore, în ciuda faptului că manuscrisul meu a fost aprobat de două comitete cu mici editări minore.” „Manuscrisul meu original prezintă interpretarea adventistă curentă asupra Apocalipsei”, a spus el către Adventist Today. „Ne putem întreba, de ce mai roagă teologi să scrie aceste lecții, iar apoi nu au încredere în ei și schimbă conținutul cu ceva complet diferit sau contrar, chiar și față de poziția larg acceptată a bisericii.”

Felicitări celor care au cerut în mod special această ultimă modificare și celor care au avut curajul să modifice un manuscris eronat (scris de un profesor de la Andrews) cu privire la biruința păcatului, care deja fusese aprobat de DOUĂ comitetete. Sper să vedem în studiile pe care le vom parcurge în primul trimestru al anului viitor această modificare, despre care departamentul SSLP de la Uniune a fost informat astăzi (în caz că prin absurd acest lucru nu le fusese deja comunicat). Faptul că Stefanović nu crede în biruința păcatului poate fi văzut și aici.

Notă de subsol:

[i] https://atoday.org/late-changes-to-sabbath-school-lessons-emphasize-pope-minimize-trinity/

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Paul Bucur: Kevin Paulson este autorul. Deasupra titlului, lângă categoria…

    a comentat la: De ce Desmond Ford a greșit cu privire la sanctuar? - partea 1

Distribuie