Breaking News

Vorbirea în „limbi” – SONDAJ DE OPINIE

Vorbirea în „limbi” – SONDAJ DE OPINIE

Experiențe religioase extatice apar raportate ca fiind manifestate în perioada de început a Bisericii Adventiste atât de James, cât și de Ellen White. Aceste rapoarte includeau și fenomenul fals de vorbire în limbi, care s-a petrecut în 1847, 1848, 1849 și 1851. Cu siguranță cazurile nu au fost singulare. Ellen White a fost martoră la câteva din aceste manifestări și mai târziu i s-a arătat că gândirea unei persoane și sentimentele acesteia au o mare influență în aceste experiențe.

„Unele dintre aceste persoane au anumite manifestări pe care ei le numesc daruri și spun că Domnul le-a așezat în biserică. Ei bolborosesc fără înțeles și numesc aceasta o limbă necunoscută — necunoscută nu numai omului ci, și Domnului și întregului cer. Aceste daruri sunt născocite de bărbați și femei, ajutați de marele înșelător.” – Mărturii, vol. 1, 412.

Ce a fost, va mai fi și ce s-a făcut se va mai face. Când ne vom întâlni din nou cu astfel de experiențe în biserica noastră le vom putea discerne originea? Punem în fața dumneavoastră două secvențe video din cadrul a două predici susținute de fostul capelan al senatului Statelor Unite, Barry Black, și vă rugăm să ne spuneți părerea folosind opțiunile de sub secvența a doua.

 

Vorbește Barry Black în limbi false?

View Results

Loading ... Loading ...

Related Articles

Studiu semantic al unui cuvânt

Ellen White a scris cu privire la cuvintele folosite de scriitorii Bibliei: „Biblia trebuia dată în limbajul omenesc. … Înţelesuri

Curățirea Sanctuarului

Curăţirea Sanctuarului şi sfârşitul tainei lui Dumnezeu se petrec în acelaşi timp. Şi sunt atât de strâns legate una de