Vorbirea în „limbi” - SONDAJ DE OPINIE

Experiențe religioase extatice apar raportate ca fiind manifestate în perioada de început a Bisericii Adventiste atât de James, cât și de Ellen White. Aceste rapoarte includeau și fenomenul fals de vorbire în limbi, care s-a petrecut în 1847, 1848, 1849 și 1851. Cu siguranță cazurile nu au fost singulare. Ellen White a fost martoră la câteva din aceste manifestări și mai târziu i s-a arătat că gândirea unei persoane și sentimentele acesteia au o mare influență în aceste experiențe.

„Unele dintre aceste persoane au anumite manifestări pe care ei le numesc daruri și spun că Domnul le-a așezat în biserică. Ei bolborosesc fără înțeles și numesc aceasta o limbă necunoscută — necunoscută nu numai omului ci, și Domnului și întregului cer. Aceste daruri sunt născocite de bărbați și femei, ajutați de marele înșelător.” - Mărturii, vol. 1, 412.

Ce a fost, va mai fi și ce s-a făcut se va mai face. Când ne vom întâlni din nou cu astfel de experiențe în biserica noastră le vom putea discerne originea? Punem în fața dumneavoastră două secvențe video din cadrul a două predici susținute de fostul capelan al senatului Statelor Unite, Barry Black, și vă rugăm să ne spuneți părerea folosind opțiunile de sub secvența a doua.

 

[poll id="3"]

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Paul Bucur: Kevin Paulson este autorul. Deasupra titlului, lângă categoria…

    a comentat la: De ce Desmond Ford a greșit cu privire la sanctuar? - partea 1

Distribuie