Ce faci tu aici Ilie?

Pe data de 8 octombrie 2014, cele mai importante denominațiuni ale Statelor Unite, au anunțat lansarea unei organizații multireligioase, Faith Counts (Contează credința) care are scopul de a promova valoarea credinței. Punctul central al celor de la Faith Counts este o campanie media socială, care prezintă istorisiri despre cum credința inspiră, dă putere, motivează și aduce liniște oamenilor. Organizația va scoate în evidență contribuția semnificativă a credinței pentru indivizi și societate.

Din partea Conferinței Americane a Episcopilor Catolici, arhiepiscopul William Lori, a spus următoarele: „Credința religioasă este o parte fundamentală a societății noastre și are nevoie să fie înălțată și celebrată. Credința determină acte de bunătate în fiecare zi, în orice comunitate a națiunii noastre. De asemenea, ne pune în legătură cu Dumnezeu și unul cu altul, ca membri ai familiei umane. Suntem încântați să facem parte din Faith Counts, care poate să producă o adevărată deosebire în viața multora.”

Purtătorul de cuvânt al Faith Conuts a spus: „Speranța noastră este că oamenii care vor vedea munca noastră, indiferent ce religie ar avea, vor avea o mai bună apreciere pentru valoarea credinței, se vor simți inspirați să dea mai departe aceste istorisiri și în cele din urmă să se simtă bine exprimând cum credința îi face să fie ceea ce sunt.”

Vice-președintele Conferinței Generale, Daniel R. Jackson, în calitate de reprezentat în teritoriul Nord American al Conferinței Generale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea  a declarat: „Milioane de americani de orice religie, sunt motivați de credința lor, să slujească celor care sunt cei mai vulnerabili printre noi. Aceste acte milostive pot fi văzute în supele oferite, la spitale, în școli, în adăposturile create pentru cei fără adăpost și în multe alte acțiuni umanitare. Faith Counts, va servi ca un blând memento, în ceea ce privește aceste atribute pozitive și pline de însemnătate ale credinței în societate, dar și pentru altele.”

Toate bisericile sunt încurajate să se alăture organizației. La momentul lansării din ea făceau parte:

 • Hillel International
 • The U.S. Conference of Catholic Bishops
 • The Seventh-day Adventist Church
 • Sikh American Legal Defense and Education Fund
 • The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints
 • Franciscan University of Steubenville
 • 1st Amendment Partnership

Cu gândul la cele spune ne rămâne o întrebare. Cum vom putea prezenta celorlalte biserici, precum și partenerilor noștri din Faith Counts, puternica solie a primului înger care cheamă lumea la temere de Dumnezeu, măreața solie a celui de al doilea înger care numește bisericile care nu au primit prima solie, Babilon, și apoi cum vom spune partenerilor noștri catolici, solia îngerului al treilea, care identifică biserica lor cu fiara din Daniel și Apocalipsa? Și nu numai atât, cum le vom spune că spiritualitatea și credința lor, neînsoțite de ascultarea deplină a legii, care este un rezultat al primiri soliei îngerului al treilea, nu le va folosi la nimic?

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

 1. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

  a comentat la: Tabăra MAHANAIM

 2. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

  a comentat la: Tabăra MAHANAIM

 3. Paul Bucur: Kevin Paulson este autorul. Deasupra titlului, lângă categoria…

  a comentat la: De ce Desmond Ford a greșit cu privire la sanctuar? - partea 1

Distribuie