pdb
02.01.2015

Cine suspină și geme?

Vrei să fi mai aproape de Isus? Este o întrebare care atrage atenția în buletinul informativ al Diviziunii Nord Americane din 16 decembrie 2014. Buletinul promovează o întâlnire organizată de The One Project în San Diego pe 8-9 februarie 2015. Citind mai departe aflăm că vorbitorul de onoare al întâlniri este John Ortberg, unul din marii specialiști în formare spirituală ai profetului mincinos. Deci, se ridică întrebarea? De care Hristos poate Ortberg să-i aducă pe participanți mai aproape, oare nu de cel fals? Ironic? Nu! Citind despre evenimentul promovat de NAD aflăm că printre vorbitori sunt Dwight Nelson și Randy Roberts. Adventiști de renume, care învață cum să te apropii de Hristosul adevărat. Acum vine ironia – cum se poate, la aceeași întâlnire, să fie învățați adventiștii să se apropie și de hristosul fals și de Cel adevărat?

Citind cuvintele de mai jos am simțit o povară pentru suferința bătrânului frate care trebuie să vadă la această vârstă situația în care am ajuns.

„Aș dori să mă prezint pentru aceia care nu mă cunosc. Sunt John Freeman, membru în bună rânduială în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Hendersonville, Conferința Carolina. Sunt în vârstă de 93 de ani, adventist de o viață întreagă și am fondat în 1969 organizația Maranatha Flights care acum este cunoscută ca Maranatha International. Îmi iubesc biserica, cred în Spiritul Profeției și sunt convins că trăim la sfârșitul istoriei acestui pământ.

Având acestea în minte, mă simt obligat să-mi exprim îngrijorarea pentru larga acceptare a Proietului UNUL (The One Project) în cadrul Diviziunii Nord Americane. Îngrijorarea mea în ceea ce privește această organizație se datorează faptului că ea nu ține seama de lor de sfaturile lui Ellen White de a sta departe de misticism și să evite participarea la programele bisericilor care formează „protestantismului apostaziat” precum și ale Romei papale. O majoritate a liderilor din organizație The One Project au fost instruiți la Universitatea George Fox, un seminar teologic cunoscut pentru învățăturile lui asupra formării spirituale bazate pe scrierile părinților deșertului și călugărilor Bisericii Catolice. Chestiunile despre care Ellen White a vorbit împotrivă sunt promovate de The One Project. Declarațiile folosite de președintele Conferinței Generale în predica sa de după alegerea sa ca președinte, în ceea ce privește formarea spirituală și căutarea de metode de la alte biserici sunt desconsiderate.

O îngrijorare similară este dată de recunoașterea acestei mișcări de către mulți din liderii bisericii cum ar fi Dan Jackson, președintele Diviziunii Nord-Americane, precum și pastori ai unor bisericii aflate în mari campusuri universitare cum ar fi Randy Roberts și Dwight Nelson, care se aliniază într-un fel și într-un anumit grad cu această mișcare.

The One Project are acum 60 de parteneri, multe uniuni, conferințe, spitale, bisericii și colegii din Diviziunea Nord Americană și posibil și în alte diviziuni din lume, deși nu știu sigur despre aceasta. Această mișcare își clasifică susținătorii prin termeni ca platină, aur, argint și bronz. Este motiv de alarmare faptul că biserica din campusul Universități Loma Linda este într-o poziție înaltă în rândul susținătorilor. Pastorul Roberts va fi vorbitorul principal al întâlnirilor noastre de tabără din Carolina pentru anul 2015 din Junaluska. Un alt lider și membru în comitetul de conducere al mișcării este Sam Leonor care va fi vorbitorul principal la Junaluska pentru o săptămână întreagă la programele pentru tinerii adulți.

Găsesc descurajator să văd cum Vechiul Testament acuză liderii lui Israel pentru că duc poporul lui Dumnezeu înapoi la idolatrie și la închinarea la Baal. Este aceasta marea apostazie despre care ne avertizează Biblia și Spiritul Profetic? Noi, ca biserică, suntem doritori să fim parte a bisericii emergente, care vine de la Vatican II pentru a evangheliza lumea și pentru a-i aduce pe protestanți înapoi la Roma. Avem voci aprobatoare și acceptăm învățarea tinerilor, studenților la teologie, profesorilor de Biblie și a poporului din rândurile bisericii că, călugării Bisericii Romano-Catolice au adevăruri pe care Dumnezeu le-a ținut departe de rămășița Sa?

Oamenilor din poporul lui Dumnezeu li se cere să fie străjeri pe zidurile Sionului, pregătiți să dea trâmbiței un sunet clar, să avertizeze împotriva păstorilor falși, împotriva doctrinelor și mărturiilor false. Având aceste lucruri în minte, vă rog să trimiteți acest e-mail celor din agenda dumneavoastră care să beneficieze de informație, astfel ca mesajul să circule prin bisericile noastre.

Mulțumesc!

John Freeman”

Captura NAD OP

http://www.nadadventist.org/article/1073742871/news/current-newspoints/newspoints-december-16-2014

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

  2. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

Distribuie