pdb
15.09.2014

Comisia de dialog catolico-ortodox se reuneşte la Amman

ort-catCea de-a VIII-a sesiune plenară a Comisiei mixte internaţionale de Dialog Teologic între Biserica Catolică şi Bisericile Ortodoxe va avea loc la Amman, Iordania, între 15 şi 23 septembrie, la invitaţia Patriarhului greco-ortodox de Ierusalim,  Teofilos al III-lea. Din România la sesiune va participa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla.

Sesiunea va fi condusă de Cardinalul Kurt Koch, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştine, şi de Mitropolitul Ioannis Zizioulas de Pergamon, din partea Patriarhiei ecumenice. Ca în ocaziile anterioare, la întâlnire vor participa câte doi reprezentanţi ai fiecăreia dintre cele 14 Biserici Ortodoxe autocefale, precum şi numeroşi reprezentanţi catolici. Sesiunea plenară va examina proiectul de document intitulat „Sinodalitate şi primat”, redactat de comitetul de coordonare al Comisiei în timpul a două întâlniri desfăşurate la Roma în 2011, respectiv la Paris în 2012.

Studiul relaţiei teologice şi antropologice dintre primat şi sinodalitate în viaţa Bisericii, în context local, regional şi universal, ar trebui să ofere un cadru de referinţă pentru problema crucială a rolului Episcopului Romei în Biserica Universală. În Amman, membrii Comisiei vor trebui să evalueze dacă proiectul de document reflectă în mod adecvat consensul actual existent pe această temă delicată sau dacă este necesar să se exploreze tema mai în profunzime. Sesiunea plenară va oferi participanţilor şi ocazia să împărtăşească momente de rugăciune cu comunităţile creştine locale şi să îşi exprime solidaritatea cu cei care suferă în urma conflictelor în desfăşurare din regiune.

adaptat după catholica.ro

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Trimite pe contact@zguduireaadventismului.ro adresa de Gmail pe care…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. David Ionita: Paul cum pot viziona prezentările de la tabăra…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

Distribuie