Niciodată nu a fost așa de târziu

Acesta este numele unei cărți scrise de cel care a fost Herbert Edgar Douglass. Ultimele ore ale fratelui Douglass au fost trăite pe patul de spital, prezența lui acolo fiind o binecuvântare pentru personal. Asistenta care îi verifica starea a declarat că a fost cel mai plăcut gentleman pe care l-a întâlnit vreodată. În dimineața zilei de 15 decembrie 2014, în Roseville, California, fratele Herb Douglass a fost trimis să se odihnească. Într-o viață de slujire de peste 60 de ani ca autor, profesor de teologie, președinte de colegiu, vicepreședinte al unei case de editură și apoi consultant la Amazing Facts, Herbert Douglass ne-a transmis adventismul autentic și doctrina cea adevărată. A reușit să păstreze prin harul lui Dumnezeu, identitatea adventismului într-un veac în care marea majoritate nu a reușit să facă acest lucru.

Președintele Ted Wilson a spus: „S-a îngrijit în mod profund ca să ne menținem deosebirea noastră doctrinală ca adventiști de ziua a șaptea și m-a încurajat să gândesc clar în legătură cu ceea ce gândim noi ca biserică. ... Angajamentul său pentru adevărul biblic va continua să mă inspire pe mine și pe mulți alții în timp ce ne uităm înainte spre revenirea în curând a lui Hristos - un subiect pe care l-a îndrăgit.”

Unul din lucrurile pe care fratele Douglass a dorit să fie înțelese de fratele Ted Wilson era și acela al istoriei adventiste în legătură cu evenimentele și solia de la 1888. În acest scop i-a trimis acestuia cartea Întoarcerea ploii târzii de Ron Duffield. Privim cu dorință și emoție spre timpul când cuvintele de mai sus ale fratelui Wilson vor deveni realitate și va fi inspirat în responsabilitatea sa de sfaturile lui Herb Douglass în ceea ce privește mesajul din cartea Întoarcerea ploii târzii, carte la care Herb Douglass a colaborat cu multe sfaturi, fiind unul din cei care au motivat autorul să își publice manuscrisul.

Starea deteriorată de sănătate l-a împiedicat în ultimele șase luni să vadă tastatura calculatorului, deși lucra la ultima sa carte pentru poporul rămășiței. Cartea a fost finalizată în ciuda condiției sale; de la un paragraf scris după o zi de muncă, pâna la câteva pagini.

„Într-una din aceste zile, un minunat grup de oameni vor intra în port după cel mai groaznic timp de necaz care a lovit oamenii de pe pământ. Ei vor auzi vocea Căpitanului spunând: «Bine rob bun și credincios … Intră în bucuria Stăpânului tău.» (Matei 25:21). Apoi, El se va întoarce spre lumile necăzute, spre îngerii necăzuți și cu mâna fluturând deasupra veteranilor de pe pământ va spune: «Echipajul meu a fost magnific». Aici erau oamenii pentru care Dumnezeu și-a riscat integritatea și guvernarea. Într-un fel foarte special, restul universului care a urmărit Laboratorul Pământ va sta și îi va saluta pe acești veterani ai unui război foarte costisitor! Se vor întoarce apoi spre Căpitanul universului și vor cădea pe genunchi într-un suspin care va face un ecou de la o galaxie la alta – un suspin de eliberare, mulțumire și dragoste. A meritat riscul!

Niciodată nu a fost așa de târziu.” – Herbert Douglass, Never Been This Late Before, Amazing Facts, pagina 169

ARAI1975-P28-01

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Paul Bucur: Kevin Paulson este autorul. Deasupra titlului, lângă categoria…

    a comentat la: De ce Desmond Ford a greșit cu privire la sanctuar? - partea 1

Distribuie