O nouă eră în relațiile Evanghelice-Romano-Catolice

O delegație a Alianței Evanghelice Mondiale (World Evangelical Alliance - WEA) s-a întâlnit pe data de 6 noiembrie 2014 la Roma cu papa Francisc și reprezentanți ai Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor (PCCU), pentru a discuta despre ariile unei potențiale colaborări în ceea ce privește chestiunile globale de interes comun. Dr. Geoff Tunnicliffe, secretarul general al Alianței Evanghelice Mondiale a avut un discurs în care a vorbit în principal din punct de vedere social despre o nouă eră a colaborării evanghelice – romano-catolice. Deși cele două grupări religioase înțeleg că există diferențe în ceea ce privește tradiția religioasă ele doresc să clădească pe elementele comune:

                Geoff Tunnicliffe cu Francis „Papă Francis și distinși reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice: Din partea Alianței Evanghelice Mondiale și a celor 600 de milioane de oameni din întreaga lume pe care îi reprezentăm; vă salut în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Suntem recunoscători pentru această întâlnire, pentru timpul și libertatea de a discuta împreună chestiuni care ne preocupă profund pe toți. … Evanghelicii sunt un grup divers care includ oameni și biserici din tradițiile penticostale, reformate, baptiste și independente. Împărtășim o credință comună în Domnul nostru Isus Hristos și o dorință de a servi împărăției lui Dumnezeu … . În timp ce căutăm să ne supun lui Hristos, vedem acest timp ca o nouă eră în relațiile Evanghelice-Romano-Catolice. Prin cuvintele profetului Isaia, Dumnezeu lărgește cortul nostru și întinde frânghiile (54:2) …. Este speranța noastră că această eră va fi caracterizată de un nou nivel de cooperare în care să discutăm problemele sociale ale injustiției, violenței și persecuției spre binele miliardelor de vecini din întreaga lume. … Sunt zone particulare unde colaborarea îmbinată dintre romano-catolici și evanghelici poate servi ca un semn al unei noi ere, un semn al păcii și dreptății inaugurate în Isus din Nazaret. … Alianța Evanghelică Mondială, liderii ei de frunte și conducerea, sunt doritori și dedicați pentru a clădi la toate nivelele colaborarea cu organizațiile și instituțiile Bisericii Romano-Catolice. Aceasta rezultă din ascultarea de Evanghelie și este un răspuns concret la rugăciunea lui Isus ca prin mărturia noastră lumea să vadă dragostea noastră reciprocă și prin dragostea noastră lumea îl va vedea pe Isus. …”

                Papa le-a spus că cea mai bună cale de a predica eficient evanghelia este acea de a birui dezbinarea. A mai declarat că prin sacramentul botezului sunt toți uniți.

„Eficiența mesajului creștin va fi mai mare cu siguranță dacă creștinii ar birui lipsa lor de unitate și ar sărbători împreună sacramentele ...” - Francisc

                Observăm că în realizarea procesului ecumenic se invocă aceleași chestiuni sociale în timp ce adevărul Torei și al Evangheliei este lăsat deoparte. Lumea religioasă a acestei ere va fi unită pe o platformă care stă împotriva adevărului pentru a promova o evanghelie socială. O astfel de abordare va găsi foarte mulți adventiști nepregătiți pentru a înțelege evenimentele finale și cum întreaga lume se va mira după fiară, Biserica Romano-Catolică.

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Paul Bucur: Kevin Paulson este autorul. Deasupra titlului, lângă categoria…

    a comentat la: De ce Desmond Ford a greșit cu privire la sanctuar? - partea 1

Distribuie