Breaking News

Punct de cotitură în Ungaria

Punct de cotitură în Ungaria

Biserica Adventistă din Ungaria s-a împăcat cu grupul care s-a dezlipit de ea acum 40 de ani. Cele două părți au decis să lase deoparte neînțelegerile trecute și să repare dezbinarea produsă, când un grup de pastori tineri și alți membri au decis să se despartă de cei care intraseră în legături neîngăduite. Tamás Ócsai, președintele Uniunii de Conferințe din Ungaria, a semnat săptămâna trecută un document intitulat „Declarația comună pentru uitarea trecutului și construirea unui viitor comun”, împreună cu János Cserbik, liderul KERAK – numele prin care era cunoscută gruparea.

În anul 2011, noua generație de lideri ai KERAK a inițiat o serie de discuții cu liderii Uniunii maghiare. După ce a auzit că grupul ar avea intenția să se unească cu corpul mamă, președintele Conferinței Generale, Ted Wilson, l-a rugat pe vice președintele Benjamin D. Schoun să aibă în vedere situația. Au fost făcute aranjamente ca Schoun și asistentul președintelui Diviziunii Trans-Europene, Raafat Kamal, să se întâlnească cu liderii bisericii și ai KERAK. Schoun a vizitat în acest scop Ungaria, de mai multe ori, împreună cu Kamal, care este acum președintele Diviziunii.

Diviziunea Trans-Europeană a declarat că documentul semnat pe 23 aprilie semnalează un punct de cotitură semnificativ din viața bisericii din Ungaria.

 


Related Articles

Animație – hirotonirea femeii

Un video de 8 minute produs de Charles Lawson de la Blue Orion Media a fost accesat în trei zile

Să învățăm din greșeli

Se prea poate ca foarte mulți adventiști să nu împărtășească aceeași viziune ca și noi în legătură cu evenimentul care

Comunicat NAD cu privire la votul de la CA

Diviziunea Nord-Americană (NAD) a emis un comunicat[i] care conține o declarație cu privire la votul CA 2018. „Acesta este un