pdb
11.03.2020

Restricții religioase în România din cauza virusului

Miercuri dimineață, la finalul ședinței de la sediul Ministerului de Interne, a fost anunțat de către Secretarul de stat, Raed Arafat, că au fost stabilite noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Conform unei hotărâri adoptate astăzi, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone.

Măsurile anunțate de secretarul de stat Raed Arafat:

 1. Suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României. Lista va fi stabilită de Ministerul Sănătății;
 2. Recomandarea decalării inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun de mâine, în București și municipiile de judet. O parte să înceapă la ora 8, alții la 9, alții la 10. Plecare sa fie la fel decalată, să se plece la 3 ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerării transportului public.
 3. Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.
 4. Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane. La biserici, 100 maxim în interior, în rest dacă pot sta oamenii afară, în curte, să asculte slujba, e ok.
 5. Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie.
 6. Suspendarea curusurile în învățământul superior până la 31 martie. S-a ridicat problema căminelor. O parte din studenți, care nu lucrează, să plece acasă. Dar am lăsat la mâna univeristăților măsurile.
 7. La nevoie structurile de poliție asigură măsurile necesare, inculsiv escorta pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.

Cu privire la acest fapt, Uniunea Română a comunicat:

„În urma situației create și a deciziilor luate de autoritățile române, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România comunică următoarele:

 1. Să se respecte reglementările în vigoare emise de autoritățile locale și naționale;
 2. Suspendarea temporară a serviciilor de cult în bisericile unde participarea depășește numărul de persoane stabilit de autorități (100 de persoane, astăzi 11.03.2020) până la data de 31 martie. Menționăm că autoritățile locale pot suspenda întâlnirile publice, unele prefecturi și primării luând deja această măsură;
 3. Monitorizarea permanentă a informațiilor de interes public emise de instituțiile abilitate și actualizarea comunicărilor emise de acestea;
 4. Având în vedere condițiile impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind desfășurarea întâlnirilor publice, vă rugăm să analizați în mod responsabil suspendarea temporară a serviciilor divine chiar și în cazul bisericilor care au mai puțin de 100 de participanți prezenți.”

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

 1. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

  a comentat la: Despre sanctuar

 2. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

  a comentat la: Tabăra MAHANAIM

 3. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

  a comentat la: Tabăra MAHANAIM

Distribuie