pdb
24.06.2020

Ultima sută de metri

O parte mică din adventism se găsește acum pe ultima sută de metri înainte de a afla dacă au urmat sau nu o mișcare fanatică. Adventismul nu a fost lipsit niciodată de mișcări fanatice, însă unele au rămas doar probleme interne, mai mult sau mai puțin spinoase. Din nefericire, în anumite cazuri, când liderii fanatismului au găsit o susținere mai puternică în biserică, influența lor s-a mărit, iar cazul a ajuns public. Tocmai s-a întâmplat așa ceva cu Jeff Pippenger, promotorul teoriei celor 2520 de ani profetici din Leviticul 26.

Articol înrudit: Cele „șapte vremi” din Leviticul 26

Pippenger este binecunoscut în România, promovat de o grupare de frați ce doresc a fi sinceri, dar care au fost înșelați de teoriile eronate, dar amestecate cu adevăr, pe care Pippenger le-a răspândit. Ei au acum ocazia să afle ce se ascunde în spatele teoriilor lui Pippenger. În mai puțin de o lună vom putea afla dacă un nou profet fals a fost urmat și transformat într-un guru în adventism.

Pasionat de profețiile despre islam ale lui Uriah Smith și ale pionierilor adventiști, Pippenger a mers mult mai departe și și-a lansat de-a lungul timpului propriile interpretări profetice. Ultima găselniță pe acest subiect nu a păstrat-o doar pentru cercul lui de prieteni, ci a făcut-o publică, plătind o reclamă într-un ziar local din Nashville, Tennessee. Informația profetică a devenit repede un subiect de știri în Statele Unite, dar și peste hotare, atrăgând atenția în special la subiectul rasismului. Ziare mari, ca: New York Times, Washington Post din Statele Unite și The Guardian sau Daily Mail din Marea Britanie au scris despre acest subiect.

Duminica trecută, ziarul Tennessean a publicat contra sumei de 14.000 de dolari un articol transmis de organizația Future for America, condusă de Pippenger, în care se spunea că un instrument nuclear va fi detonat în Nashville pe data de 18 iulie 2020 de către islamiști și că Trump este ultimul președinte al Americii. Este amintită și Ellen White, care a numit Nashville printre alte orașe americane ce vor fi lovite în evenimentele ultimelor zile. Jurnaliștii au descoperit că organizația Future for America „proclamă” „solia ultimei avertizări din Apocalipsa 14, așa cum este prezentată de profețiile Bibliei și ale spiritului profeției”[1].

La scurt timp de la publicarea articolului, administrația ziarului l-a demis pe directorul de marketing și a decis ca suma de 14.000 de dolari, obținută de la Pippenger, să fie donată către American Muslim Advisory Council.

Fiecare va avea de învățat o lecție din acest episod – o lecție necesară – pentru că încă nu am ajuns în punctul în care teoriile greșite să fi ajuns la limita superioară a influenței și puterii de control asupra omului, iar manifestările oamenilor călăuziți astfel nu s-au dat pe față pe deplin. Cât de mult rău pentru solia îngerului al treilea a făcut și va continua să facă acest eveniment nu putem ști. Dar putem învăța de aici că Satana va face tot posibilul să umbrească adevărul chiar prin lucrarea unor adventiști care cred că dețin solia adevărului prezent.

Vezi aici pagina din ziarul Tennesse cu articolul lui Pippenger.

Notă de subsol:

[1] https://www.futureforamerica.com/index.php#about

 

 

 

 

 

 

 

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

  2. Paul Bucur: Prezentările au fost înregistrate, dar nu vor fi…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Filip Balt: Daca ati integistrat prezentarile va rog publicati-le, caci…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

Distribuie