Cine sunt cei 144.000?

Acesta nu este un studiu care să arate dacă numărul 144.000 este literal sau simbolic. Acesta nu este un studiu care să prezinte relaţia dintre cei 144.000 şi marea gloată. Acesta este doar un studiu cu privire la perioada de timp din care fac parte cei 144.000.
Articol complet

Contopirea romano-catolicismului cu protestantismul american

În timp ce lucram la o altă însărcinare editorială, am găsit câteva articole care mi-au dat brusc o idee. Ele se refereau la anumite paragrafe scrise cu ani în urmă, despre care eu și alții am avut dificultăți în a le înțelege cum ar putea deveni vreodată realitate, mai ales în Statele Unite. Paragrafe precum […]
Articol complet

Cărți .epub

Am creat pe site o secțiune de unde se pot descărca cărți în format epub. Click aici pentru a accesa secțiunea sau folosește meniul din footer. Proiectul este în desfășurare pe o perioadă îndelungată. Dacă ai nevoie de o anumită carte, care nu este încă disponibilă, contactează-mă pentru a o face prioritară.
Articol complet

Utilizarea lui ἅγιος pentru sanctuar în Pseudoepigrafele Vechiului Testament, Philo și Josephus

Pentru a înțelege cartea Evrei din perspectiva audienței sale inițiale din primul secol, este esențial să acordăm atenție nu numai utilizării lui τὰ ἅγια în LXX și în contextul imediat al cărții Evrei însăși, ci și contextului mai larg al utilizării contemporane a lui τὰ ἅγια în primul secol. În mod surprinzător, acest lucru a fost în mare parte trecut cu vederea.
Articol complet

τὰ ἄγια în epistola către evrei

A. P. Salom analizează expresia ta hagia din epistola către evrei. Studiul este util pentru cei care bazându-se pe traduceri greșite, concluzionează că Domnul Isus a intrat în Sfânta Sfintelor la înălțare.
Articol complet

Legămintele

ARGUMENT Ceea ce impresionează întotdeauna pe urmașul Domnului Hristos este marele sacrificiu de la Golgota. Suntem marcați de jertfa aceasta pentru că recunoaștem că „fără vărsare de sânge nu este iertare”[1] pentru noi, care „eram morți în abaterile noastre”[2]. Cuprinși de ceea ce aveau prin natura lor – dragoste[3]–, Tatăl și Fiul au decis ca […]
Articol complet

Din nou... despre 6000 de ani

Articolul oferă câteva informații celor care doresc să știe dacă trebuie să insiste asupra ideii că lumea se va termina în 6.000 de ani.
Articol complet

6000+1000=7000 sau ziua morții lui Adam

Ne spune Biblia dacă se va sfârși lumea noastră la sfârșitul a 6000 de ani de creație?
Articol complet

Îndreptare într-o direcție greșită și înșelătorie

Ca o ilustrație, imaginați-vă un laptop, reprezentând internetul și toți scriitorii și vorbitorii care își promovează ideile pe el. Apoi, imaginați-vă un exemplar al cărții Tragedia veacurilor, reprezentând scrierile inspirației pe care Dumnezeu a ales să le dezvăluie urmașilor Săi.
Articol complet

J. H. Waggoner către James White

Oakland, California 28 iulie 1879   Dragă frate White: Scrisoarea ta din Minnesota a fost primită cu mulțumire. Ai văzut în revista The Signs of the Times opinia mea cu privire la afirmația ta despre fratele Haskell. Acum a devenit convins de ceea ce știam dinainte, că dacă întâlnirile de tabără ar fi fost ținute […]
Articol complet

Am vrea să vedem pe Isus

„Niște greci dintre cei ce suiseră să se închine la praznic s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat și au zis: «Domnule, am vrea să vedem pe Isus.»” Dorința acestor greci a fost, fără îndoială, una firească. Ei veniseră la Ierusalim să se închine și au descoperit că numele lui Isus […]
Articol complet

Dimensiunile unei false evanghelii

Un răspuns la seria de prezentări „Dimensiunile Evangheliei” susținută de David Asscherick și Nathan Renner.
Articol complet

Ellen White către familia Prescott

Sfaturile oferite de Ellen White pastorului Prescott pe vremea când se pregătea un exod masiv din Battle Creek, ca urmare a unor predici ce evidențiau ieșirea din orașe.
Articol complet

Henry Melville and Ellen G. White: A Study in Literary and Theological Relationships

O analiză a relației dintre scrierile preotului anglican Henry Melville și modul în care au fost utilizate de Ellen White.
Articol complet

Cea mai măreață redeșteptare dintre toate câte au existat vreodată

Redeșteptare – un cuvânt mișcător, plin de speranță. Ce perspective inspiratoare și încurajatoare aduce în minte! Amintirea pelerinului creștin persistă cu drag asupra redeșteptării semnificative a perioadei Noului Testament, a redeșteptării Reformei Protestante care a schimbat istoria, a redeșteptării wesleyane din Anglia și a marii redeșteptări mondiale advente care a dat naștere propriei noastre mișcări. […]
Articol complet

Binecuvântarea lui Avraam

Cei ce se bizuiesc pe credință, sunt binecuvântați împreună cu Avraam cel credincios.
Articol complet

Pericole de evitat în crizele sfârșitului

O serie de lecții, care trebuie învățate, ne stau la dispoziție în istoria trecută a mișcării advente. Aceste lecții ne sunt utile astăzi, dar își vor dovedi valoarea pe măsură ce ne apropiem de timpul sfârșitului.
Articol complet

Sanctuarul și Sabatul

Din punct de vedere istoric, teologic și experiențial, sanctuarul și Sabatul sunt strâns legate între ele. Fie vor sta împreună, fie vor cădea împreună. Cel care respinge oricare dintre aceste două adevăruri, îl va respinge, în curând, și pe celălalt.
Articol complet

Aplicație smartphone

Aplicație 1888 Minneapolis

Podcast

Comentarii recente

Politica pentru comentarii

  1. Paul Bucur: Trimite pe contact@zguduireaadventismului.ro adresa de Gmail pe care…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  2. David Ionita: Paul cum pot viziona prezentările de la tabăra…

    a comentat la: Tabăra MAHANAIM

  3. Robert Neacsu: Cred ca ar trebui analizata si trinitatea in…

    a comentat la: Despre sanctuar

Distribuie

Raftul cu cărți electronice

Poți descărca pe dispozitivul tău cărțile în format PDF.
Descarcă cărți